Publicat 25/8/2014 18:23:10 +02:00CET

Ortega i Pelegrí compareixen aquest dimarts a la Diputació Permanent del Parlament

J.M.Pelegrí, Artur Mas y J.Ortega, en el Parlament
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Governació, Joana Ortega, i el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, compareixeran aquest dimarts a la Diputació Permanent del Parlament, segons ha informat la cambra catalana en un comunicat.

L'ordre del dia consta de tres grans punts i el primer és la intervenció d'Ortega en el debat per validar un decret aprovat pel Govern el 22 de juliol i que estableix una bateria de mesures urgents que han d'adoptar la Generalitat i els ens locals davant de la reforma local que ha impulsat l'Estat.

Després d'Ortega, compareixerà Pelegrí, que ho havia sol·licitat per informar sobre la repercussió que té al mercat català que Rússia hagi tancat les seves fronteres a la importació de productes agrícoles i alimentaris procedents de la Unió Europea (UE).

BOI RUIZ

Durant la sessió, també es votarà una petició conjunta dels grups del PSC i ICV-EUiA perquè comparegui el conseller de Salut, Boi Ruiz, per informar sobre la situació de les urgències durant el mes d'agost.

Els dos grups han qüestionat l'estratègia que ha seguit la Conselleria aquest estiu i que ha implicat una reducció del nombre de places en hospitals públics que ha implicat una "saturació" en centres com Vall d'Hebron (Barcelona) i Bellvitge (l'Hospitalet de Llobregat).

La Diputació Permanent la presideix la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, la formen 23 diputats i substitueix el ple entre períodes de sessions, com passa durant el mes d'agost.