Publicat 21/12/2019 12:32:36 +01:00CET

Oriol Junqueras defensa que la independència "és irreversible i un nou referèndum inevitable"

Imatge d'Oriol Junqueras en el 28è Congrés Nacinal d'ERC
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Demana construir una majoria independentista incontestable per aconseguir "la victòria definitiva"

BARCELONA, 21 des. (EUROPA PRESS) -

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat aquest dissabte que la independència de Catalunya és "irreversible i un nou referèndum inevitable", que considera que ha de servir per mostrar una gran majoria favorable a constituir la república catalana.

Ho ha dit en un àudio gravat des de la presó i que s'ha emès en el 28è Congrés Nacional d'ERC, on els republicans fixaran la seva estratègia per als propers quatre anys i que celebren a l'Auditori del Fòrum de Barcelona, en plenes negociacions amb el PSOE per la investidura de Pedro Sánchez i després de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE), que li reconeix la immunitat.

Junqueras ha sostingut que fa falta un nou referèndum i ha demanat persistir i enfortir l'independentisme perquè, quan arribi el moment de fer-ho, que està convençut que arribarà, "la majoria favorable a la independència de Catalunya sigui immensa i inqüestionable".

"Que res pugui aturar la força i la determinació del poble de Catalunya expressada de manera massiva a les urnes", i ha reiterat que, per ell, la independència és la millor eina per millorar la vida de la ciutadania.

Ha assenyalat que per aconseguir un referèndum cal "tornar a posar al centre del debat les raons" per les quals considera necessari un estat propi, i ha sostingut que la independència ja no sembla una quimera, sinó que ocupa, segons ell, el centre de la política catalana.

No obstant això, ha insistit que han d'enfortir més el moviment independentista i sumar més suports per "no dependre més de la voluntat arbitrària d'un Estat que s'ha demostrat inútil per resoldre problemes que exigeixen valentia i convicció".

"MAJORIA PLURAL I DIVERSA"

"Parlem amb tothom, de totes la generacions i de tots els orígens. Construïm una majoria independentista plural i diversa que sigui incontestable", i ha demanat estar permanent mobilitzats per aconseguir-ho.

Així, ha exigit als militants d'ERC no defallir, aprendre de les derrotes, celebrar les victòries i preparar-se "per a la victòria definitiva" i ha assegurat que és la seva obligació davant les generacions que els han precedit en aquesta lluita.

"Per nosaltres, la victòria no és una opció, és una obligació. Diverses generacions han resistit per donar-nos a nosaltres l'oportunitat de guanyar. No podem fallar. No podem fallar ni a aquells que ens han precedit ni a tots aquells que vindran darrere nostre", ha conclòs.