Oriol Junqueras creu que "la democràcia a l'Estat ha fet fallida"

Publicat 14/10/2019 10:52:07CET
Oriol Junqueras durant la constitució del Congrés
EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

L'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ha considerat aquest dilluns que la sentència, que condemna els líders independentistes amb fins a 13 anys de presó, vol acabar amb un moviment polític i democràtic i ha considerat que els poders de l'Estat "exerceixen la venjança perquè no entenen de justícia, de política ni de processos democràtics".

En una carta a la militància després de conèixer la sentència, ha subratllat que la sentència vol "destrossar vides, escapçar partits i lideratges, aturar i acabar amb un moviment polític i democràtic i silenciar tot un poble que es vol expressar a les urnes".

Ha afegit que l'Estat demostra que "la unitat del Regne d'Espanya està per sobre de qualsevol cosa, fins i tot, de la reputació internacional i, probablement, de la supervivència del seu propi Estat".

Per a ell, "no hi ha cap altra opció que construir un nou Estat per fugir d'aquest que persegueix demòcrates, prohibeix votar i protestar i empresona per idees polítiques", i ha dit que la independència es converteix més que mai en una necessitat.

Junqueras ha afirmat que la presó, "per molt dura i injusta que sigui, és només una etapa més en el camí per aconseguir la llibertat", i ha subratllat que la sentència no fa res més que reafirmar-lo en les seves conviccions democràtiques i republicanes.

En la carta, en què recorda l'afusellament del president Lluís Companys i el franquisme, ha remarcat que "volen tornar a acabar amb una generació sencera de catalans disposats a decidir el futur del seu país, decidits a lluitar per guanyar la llibertat definitiva".

"Oblidem-nos de venjances, omplim-nos d'esperança en aquestes hores difícils i convertim la injustícia en energia, en coratge i en força democràtica", ha remarcat.