Oriol Junqueras: "Amb aquest PSOE no només no hi tenim res a parlar, sinó que ens tindrà de cara"

Publicat 6/11/2019 11:19:13CET
El pres del procés i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras (ERC). Foto d'arxiu
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

El líder d'ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha acusat el PSOE d'amenaçar amb el 155, atacar l'escola i els mitjans públics catalans i negar la democràcia en voler prohibir aquells referèndums que es considerin il·legals: "No només no hi tenim res a parlar, sinó que ens tindrà de cara".

En una entrevista aquest dimecres a Ser Catalunya recollida per Europa Press, Junqueras ha demanat "derrotar-lo a les urnes" perquè considera que és l'única manera que entengui que Catalunya ha de ser escoltada.

"N'estem més que tips de les seves amenaces i de la seva immaduresa política", ha retret el líder d'ERC, que ha descartat que els acords que totes dues formacions tenen a nivell local es vegin afectats pel bloqueig d'ERC en una hipotètica investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez.

"DIVIDIR ELS INDEPENDENTISTES"

També ha afirmat que "els poders de l'Estat han engegat una campanya per mirar de dividir els independentistes", però ha defensat que no hi cauran.

Ha acusat l'Estat de voler vincular l'independentisme amb la violència, però ha defensat que el moviment és "netament pacífic i democràtic i aquesta és la via per desmuntar un estat repressiu i autoritari".

Junqueras, que ha destacat que el Govern ha condemnat milers de vegades la violència, ha reconegut que hi ha actuacions policials que no li han agradat gens, tant de la Policia Nacional com dels Mossos d'Esquadra, i ha afegit que s'han "d'assumir responsabilitats".

"No m'agrada que es cremi un contenidor, però molt menys que es pegui al cap amb una porra", ha dit el líder republicà, que ha assegurat que les actuacions de la policia catalana no han estat exemplars i ha demanat que no torni a passar.

"ERROR ESTRATÈGIC" DE JxCAT

Ha qualificat "d'error estratègic" basar una campanya electoral a atacar constantment altres partits independentistes, en ser preguntat per les crítiques de JxCat a ERC en l'inici de la campanya.

Sobre els pressupostos de la generalitat, Junqueras ha dit que una altra pròrroga generaria moltes dificultats al Govern, però ha explicat que el vicepresident, Pere Aragonès, "ha elaborat una molt bona proposta de pressupostos i seria molt irresponsable tombar-la".

Preguntat sobre una possible convocatòria d'eleccions a Catalunya després de les generals, Junqueras ha respost: "Sembla evident que no podem trigar gaire a tornar-nos a comptar, però alhora també crec que ara no és el moment", tot i que ha afegit que al seu partit no li fan por les urnes.