Oriol Junqueras acusa Pedro Sánchez per carta de "covardia per asseure's a la taula i parlar"

Publicat 3/11/2019 22:21:36CET
L'ex-vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras saluda al president del Govern, Pedro Sánchez, a la seva arribada a la sessió constitutiva del Congrés
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

"La història no li concedirà els 40 anys que han trigat a treure el dictador del seu mausoleu"

BARCELONA, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

El líder d'ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha enviat una carta al president del Govern central i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, en què l'acusa que "va menysprear una majoria progressista possible només per la seva covardia per asseure's a la taula i parlar, només parlar!, amb els independentistes", segons el document que han avançat 'El Periódico' i TV3.

"És raonable témer el pitjor. Vostè ja va intentar arribar a la Moncloa pactant un govern amb Ciutadans que ni tan sols va veure la llum", diu en la carta --l'enviament de la qual han confirmat a Europa Press fonts d'ERC--.

I afegeix: "Després de guanyar les eleccions, ens va fer perdre a tots el temps escenificant una negociació amb Podem que mai es va creure. Per a, només al final, desvetllar les seves autèntiques intencions implorant al PP una abstenció patriòtica".

"Sense nosaltres avui vostè no seria president", diu, tot i que el líder d'ERC no es penedeix perquè --al·lega textualment-- gràcies a l'independentisme es va poder expulsar de la Moncloa a la dreta, que qualifica de rància.

"GIRANT COM UN PENELL"

Així i tot, insisteix a criticar al líder socialista: "Però mentre vostè segueix girant com un penell, desorientat, intentant aprofitar d'on bufa el vent, nosaltres seguim en el mateix lloc. Perquè no desapareixerem, senyor Sánchez".

"Avui, en vigílies d'una repetició electoral, vostè s'assembla massa a aquesta dreta a què vam apartar del poder, cada vegada més aïllat, cada vegada més autoritari", diu.

"D'una persona que lidera un partit que es pretén d'esquerres esperàvem una mica més. No gaire més, coneixent els antecedents, l'hi dic sense acritud", afegeix.

Per a Junqueras, Sánchez "ha obert de nou la porta a la dreta, a una dreta encara més extrema" i que, segons ell, posa en perill drets i llibertats dels independentistes i de tots els espanyols.

"DE VOSTÈ DEPÈN, SENYOR SÁNCHEZ"

I adverteix: "Tot té el seu temps, senyor Sánchez, però el seu pot ser que s'estigui esgotant. La història no li concedirà els quaranta anys de marge que han trigat a treure el dictador criminal del seu mausoleu. Jo, en canvi, no tinc pressa, per molt que em dolgui no poder veure créixer els meus fills".

Acaba reiterant que el futur de Catalunya el decidiran democràticament els catalans: "De vostè depèn, senyor Sánchez, ser part de la solució o del problema".