Publicat 21/10/2024 15:17

Ordeig veu la internacionalització com un "factor clau" en el creixement del sector agroalimentari

Ordeig durant la visita a la fira Sial
GENERALITAT

BARCELONA 21 oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Òscar Ordeig, ha subratllat la internacionalització com un "factor clau" per al creixement del sector agroalimentari català, en la seva visita a la fira Sial, que se celebra a París fins dijous.

Ha assegurat que la Unió Europea "ofereix un mercat estable i ampli" per a les empreses catalanes, a les quals ha dit permet diversificar la comercialització local, informa la conselleria en un comunicat d'aquest dilluns.

La carn i els embotits van ser el 33% de les exportacions agroalimentàries catalanes el 2023, amb un valor de més de 3.200 milions d'euros, seguit del segment de multiproductes, que van representar el 31%, i entre els quals figuren els dolços, les infusions, els cereals i la fruita seca.

Hi han participat 50 companyies catalanes, de les quals 28 amb la marca 'Catalunya on el menjar és cultura' i la Generalitat ha impulsat dos estands propis.

L'executiu català ha destacat que Sial és la "més important" de les fires especialitzades en aliments i begudes de la Unió Europea: preveu la visita de més de 285.000 professionals i superar els 400.000 productes presentats.