Òmnium marxa cap al TSJC i avisa: "La resposta a la sentència només pot ser la reincidència"

Publicat 14/10/2019 12:22:48CET
El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha cridat aquest dilluns a marxar des de la seu de l'entitat cap a la del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i han avisat tant ell com el president de l'associació, Jordi Cuixart, en un missatge de veu: "La resposta a la sentència només pot ser la reincidència".

"Per això demanem que ens acompanyeu en manifestació davant el TSJC", ha proclamat Mauri davant prop d'un miler de persones concentrades davant la seu d'Òmnium, al carrer Diputació de Barcelona, després de conèixer-se la sentència dels dirigents independentistes empresonats, que condemna a nou anys de presó Cuixart per un delicte de sedició.

Mauri ha dit que en aquest judici la sentència no la dicten els jutges, sinó els ciutadans: "Aquesta és la sentència que entre tots decidirem, la resposta col·lectiva que des d'ara els carrers començarem a escriure".

El vicepresident de l'entitat ha sostingut que l'Estat "ha decidit suspendre els drets civils i nacionals", i ha assegurat que, a partir d'ara i amb la sentència, tot canvia.

Òmnium ha reunit la seva junta amb els advocats del cas per analitzar la sentència a la seva seu, davant la qual els concentrats han cridat consignes com 'Llibertat', 'Independència', 'Ho tornarem a fer' i 'Tots sabem que són innocents'.