Publicat 4/12/2019 13:20:13 +01:00CET

Òmnium insta francesos, alemanys i britànics a enviar missatges als seus caps de govern

Campanya d'Òmnium perquè els ciutadans europeus enviïn missatges als seus caps de govern
ÒMNIUM CULTURAL

BARCELONA, 4 des. (EUROPA PRESS) -

Òmnium Cultural ha impulsat una acció digital massiva que preveu arribar a deu milions de ciutadans de França, Alemanya i el Regne Unit per animar-los a enviar missatges directes als seus caps de govern sobre Catalunya.

L'objectiu és "pressionar Emmanuel Macron, Angela Merkel i Boris Johnson perquè s'impliquin per trobar una solució política al conflicte amb Catalunya i per alliberar els presos polítics", ha destacat Òmnium en un comunicat aquest dimecres.

Mitjançant una plataforma web, l'acció 'Act for Catalonia' insta els ciutadans d'aquests tres estats a enviar als seus caps d'estat una petició perquè "no mirin cap a una altra banda" i traslladin al president del Govern espanyol la necessitat de posar en llibertat els dirigents independentistes empresonats per iniciar un procés de diàleg.

A més, Òmnium preveu que la campanya arribi al correu electrònic de més de 70.000 ciutadans europeus que han signat la petició internacional SignForCatalonia, en una acció que el 2020 s'ampliarà a Bèlgica, Suïssa, Àustria, Noruega, Suècia, Dinamarca, Finlàndia, Islàndia i Països Baixos.

Es tracta de l'última fase de la campanya 'Democracy on Trial' que es va impulsar al març, ha impactat sobre més de 21 milions de ciutadans europeus i ha superant "totes les previsions", segons l'entitat, que l'ha promoguda per implicar la societat europea en la defensa de drets que Òmnium creu que es vulneren a Espanya.

La sol·licitud es pot fer a través d'un missatge en el formulari oficial de contacte de Macron, Merkel i Johnson, o a través d'un tuit amb esment directe, també al president de l'executiu central en funcions, Pedro Sánchez.

L'entitat, que presideix Jordi Cuixart, demana passar a l'acció i interpel·lar els líders polítics europeus perquè "s'accentuï la pressió internacional sobre el Govern espanyol", mitjançant una campanya amb un 'espot' que protagonitza l'actor britànic Toby Harper.