Publicat 24/10/2019 17:38:53 +02:00CET

Òmnium impulsa una campanya d'autoinculpacions després de la sentència per "omplir els jutjats"

Presentació de la campanya d'Òmnium per autoinculpar-se.
ÒMNIUM CULTURAL

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

Òmnium ha impulsat una campanya d'autoinculpacions com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem (TS) del judici de l'1-O, amb la qual vol "omplir els jutjats de les quatre capitals catalanes" la setmana vinent, ha informat aquest dijous en un comunicat.

"Si a l'Estat espanyol manifestar-se i votar és un delicte, nosaltres som còmplices i culpables d'aquests falsos delictes, i per això ens autoinculpem", ha asseverat en roda de premsa el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, que ha fet una crida a participar als ciutadans que considerin que la sentència és injusta i vulnera drets i llibertats.

Ha defensat que l'autoinculpació "és una reafirmació, perquè la sentència reafirma el compromís amb la llibertat", i és un atac a l'activisme, segons el vicepresident d'Òmnium, entitat que impulsa la campanya al costat d'En Peu de Pau, Taca d'Oli i Silenci... rebel·leu-vos!.

"Ni la presó ni la repressió podran aturar les ànsies de llibertat del nostre país: ho tornarem a fer perquè, de fet, ja ho estem tornant a fer", ha advertit Mauri, que ha assegurat que la sentència suposa l'atac més greu contra els drets i llibertats en democràcia, per la qual cosa la resposta només pot ser defensar-los.

També han participat en la roda de premsa, a l'antiga presó de la Model de Barcelona, l'activista Gabriela Serra; el considerat el primer objector de consciència a Espanya, Pepe Beúnza; la representant del col·lectiu Silenci Àngels Alasà, i la de Taca d'Oli Rosa Maria Llort.