Publicat 19/11/2019 18:42:11 +01:00CET

Òmnium exigeix al Govern central signar el Protocol 16 de DDHH per portar la sentència al TEDH

La Junta d'Òmnium Cultural després de la declaració institucional arran de l'informe d'Amnistia Internacional sobre la sentència de el 1-O
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

Òmnium Cultural ha exigit aquest dimarts al Govern central que ratifiqui el Protocol 16 del Conveni Europeu de Drets Humans (DD.HH.), la qual cosa permetria demanar al Tribunal Constitucional (TC) "que consulti immediatament a Estrasburg si la condemna als presos polítics és respectuosa amb les llibertats més bàsiques".

En una declaració de la Junta llegida aquest dimarts pel seu vicepresident, Marcel Mauri, Òmnium afirma que seria "incomprensible la configuració d'un govern progressista" que incompleixi dictàmens d'organismes internacionals sobre drets humans, en referència als posicionaments que hi ha hagut contra la sentència i a l'informe d'Amnistia Internacional publicat aquest mateix dimarts.

"Avui es confirma que el Tribunal Suprem (TS) se situa molt lluny dels estàndards internacionals. És imprescindible que el cas arribi com més aviat millor al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH)", diu la declaració, i afegeix que el protocol del Conveni Europeu de DDHH està vigent des de fa més d'un any i Espanya no ho ha signat.