Publicat 28/6/2019 21:01:52CET

Òmnium avisa que la sentència del judici de el 1-O serà "dura" i que no acceptaran indults

Marcel Mauri en l'Assemblea General d'Òmnium
ÒMNIUM

Cuixart diu que la tornada dels presos a Catalunya reflecteix "la regressió democràtica de l'Estat"

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha avisat aquest divendres que la sentència del judici de l'1-O al Tribunal Suprem serà "dura" i ha assegurat que no acceptaran cap indult.

"No acceptarem cap indult, només ens val l'absolució", ha afirmat en la seva intervenció durant l'Assemblea General de l'entitat que s'ha celebrat a les Cotxeres de Sants de Barcelona.

Mauri ha sostingut que el Govern del PSOE no pot fer cas omís al dictamen del grup de treball de detencions arbitràries de l'ONU, que demana l'alliberament dels presos sobiranistes, i li ha recriminat que "prefereixen seguir al costat de les tesis de Vox" abans que alliberar als dirigents independendistas empresonats.

Així mateix, ha tornat a cridar el soberanisme a aconseguir un "consens estratègic imprescindible davant la repressió de l'Estat", ja que creu que una sentència condemnatòria seria un atac sense precedents a la democràcia.

JORDI CUIXART

En una carta dirigida als socis de l'entitat, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha criticat que l'acostament dels presos sobiranistes a presons catalans "no és més que un reflex de la regressió democràtica de l'Estat".

Ha apel·lat a la unitat i a la generositat del soberanisme per avançar cap a la independència: "Si no renunciem a compartir-ho tot, si ens sabem units i actuem de manera generosa i empàtica, ho aconseguirem. Però ho hem de fer desde la coherència i la determinació, amb la cultura com a principal element de cohesió social i la democràcia sense cap límit".

"El nostre únic enemic és la por. La ppr de viure. Que mai ningú més us digui que podeu o no podeu pensar. Sortim al carrer i expliquem a tothom que ho tornarem a fer", ha insistit.

Sobre aquest lema de 'Ho tornarem a fer', ha defensat que és una crida a totes les persones que són "conscients que el greu problema de la societat és l'obediència a un Estat que ha renunciat a defensar els drets i els interessos del conjunt de la ciutadania".

A més, ha reclamat que el moviment independentista no és divideixi, sobretot davant la sentència del Suprem: "No patiu pels que estem a la presó, ens sabem forts si esteu units. Prepareu-vos, perquè la reacció a les sentències no és una resposta resignada, sinó un pas més en aquest camí cap a la llibertat".