Publicat 12/7/2019 14:30:05 +02:00CET

Omella després de respondre als jutjats: "Estic content perquè sempre confio en la Justícia"

L'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, a la sortida de la Ciutat de la Justícia
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

L'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha declarat aquest divendres en les diligències prèvies davant del Jutjat d'Instrucció número 10 de Barcelona com a investigat per un presumpte delicte de falsificació de document privat, i en acabar ha afirmat: "Estic content perquè sempre confio en la Justícia".

En sortir de la Ciutat de la Justícia, en una breu atenció als mitjans, ha dit: "Espero que tot anirà bé i ara esperarem", després de declarar durant uns 5 minuts.

"Crec que ha entès bé, la jutgessa, de què es tractava, i que la Justícia ha actuat, com sempre, amb justícia", ha afirmat, i fonts de l'arquebisbat han dit que no ha presentat la documentació.

El cardenal està sent investigat arran d'una querella presentada contra ell per la seva actuació en el procediment per apartar de l'Església el capellà Miguel Ángel Blanco, a qui se li atribuïa una presumpta paternitat, i el jutjat d'instrucció barceloní va admetre a tràmit la querella d'aquest clergue i va obrir diligències.

A finals del 2017, el capellà va ser acusat de no mantenir el celibat, però ell nega aquests fets que suposadament van passar quan exercia a la Diòcesi d'Alcalá de Henares (Madrid), perquè segons la seva versió només va assessorar una dona, mare soltera, i això va aixecar sospites contra ell.

Ara acusa Omella, que va ser qui li va comunicar la decisió de l'Església, de no entregar-li una còpia d'aquest document amb les acusacions, la qual cosa li ha generat indefensió, i considera que el cardenal no va enviar a Roma l'escrit de defensa amb els documents que demostren que ell no és el pare del menor.