Publicat 1/2/2019 16:06:52CET

Oliu (Sabadell), sobre TSB: "Vam pensar que seria un passeig militar però la batalla ens ha costat bastant"

BANCO SABADELL - Archivo

La nova CEO de TSB s'incorporarà al banc a l'abril

MADRID, 1 Febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha reconegut que la complexitat de la migració de la plataforma tecnològica de la seva filial britànica TSB ha estat més costosa i difícil del que s'esperava, però assegura que l'entitat ha completat amb èxit la seva integració i ja es beneficia dels avantatges.

"Vam pensar que seria un passeig militar i ha estat una batalla que ens ha costat bastant diners, però que al final hem guanyat. La migració de TSB va ser complicada, però afortunadament això és història", ha explicat el president durant la presentació dels resultats anuals de l'entitat.

Per la seva banda, el conseller delegat del Sabadell, Jaume Guardiola, ha reconegut que la migració de TSB va tenir "molts problemes", especialment pel que fa a l'afectació dels clients als canals, però ha assegurat que aquest procés ha culminat i que en aquest moment l'entitat està experimentant els avantatges competitius que ofereix la plataforma.

En aquesta línia, TSB ha resolt més de 181.000 reclamacions de clients, més del 90% del total de les 204.000 rebudes després de la migració. "Gairebé totes les que ens arriben ja no tenen res a veure amb la migració", ha assegurat Guardiola.

De fet, Oliu ha apuntat que en el tercer trimestre de l'any la taxa d'errors en la plataforma era inferior a la de la resta del sector al Regne Unit. "En aquests moments està plenament en funcionament i ja permet la incorporació de productes i la flexibilitat que s'hi havia previst", ha celebrat.

El president de Banc Sabadell també ha destacat que TSB té una independència tecnològica que no tenia, una plataforma avantguardista de primer nivell i d'última generació, menys complexitat sense herències del passat i ja està plenament operativa. "És un element que ha creat valor", ha assegurat.

Respecte al balanç de TSB, Guardiola ha assegurat que el tancament de l'any mostra "bona tendència", i encara que l'activitat es va veure afectada, assolirà la normalització comercial en el començament de l'any. En el conjunt de l'any va captar 60.000 nous clients (140.000 nous registres davant de les 80.000 sortides), els dipòsits van disminuir un 4,7%, fins als 29.084 milions, i la inversió creditícia neta de clients es va reduir un 2,7%, fins als 30.009 milions d'euros.

D'altra banda, Guardiola ha comunicat que la nova consellera delegada de TSB, Debie Crosbie, s'incorporarà a la primavera d'aquest any, a causa del procés habitual d'incorporació des d'una entitat competidora. "Ens sembla que té totes les capacitats per fer tot el que en aquest banc són prioritats: la diversificació d'actius al món de les pimes i millorar significativament l'eficiència del banc", ha destacat.

POC AFECTAT PEL BREXIT

Preguntat pel Brexit, Oliu s'ha mostrat confiat que hi haurà algun tipus d'acord sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i aquest és l'escenari amb el qual l'entitat treballa, encara que compta amb un pla de contingència i un equip per gestionar un possible escenari de Brexit sense acord.

En qualsevol cas, el president del Sabadell ha assegurat que el Brexit "afecta poc TSB". "En tot cas, afectaria TSB si el Brexit influeix en l'economia del Regne Unit. Som un banc retail, si hi hagués un situació econòmica dolenta, una recessió afectaria les persones. TSB és un banc hipotecari, conservador i amb excés de capital i està fora de Londres", ha apuntat.

Així mateix, Oliu ha assenyalat que TSB és un banc "consolidable" al Regne Unit a causa de la seva plataforma diferencial, però no ho considerarà fins d'aquí a dos o tres anys.

"Durant dos o tres anys no es pot contemplar res, perquè tenim un recorregut de generació de valor, d'adaptació i eficiència, i passat aquest temps ja ho veurem", ha indicat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.