Actualitzat 26/03/2021 15:53 CET

Oliu (Sabadell) afirma que hi ha base per continuar com una "entitat independent" en el futur

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, durant la Junta General d'Accionistes que s'ha celebrat a Alacant.
@SABADELLPRENSA

Oliu (Sabadell) afirma que hi ha base per continuar com una "entitat independent" en el futur

BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha afirmat aquest divendres, en la Junta General d'Accionistes de l'entitat que s'ha celebrat a Alacant, que el 2020 "s'han posat els fonaments per a la futura sostenibilitat del banc com una entitat independent, competitiva i rendible".

En al·lusió implícita a la fusió que es va descartar amb el BBVA, Oliu ha dit que la situació econòmica general, fonamentalment derivada de la pandèmia del coronavirus, "va generar dubtes en el mercat sobre la capacitat o l'oportunitat del banc per continuar en solitari", i que tot això va suscitar una profunda reflexió estratègica.

Ha afegit que, després d'establir els reptes i oportunitats del banc en solitari, també es va explorar una fusió, "que es va desestimar per raons econòmiques", i el Consell va estimar que l'operació no era atractiva per als accionistes i que el banc té un ampli recorregut de gestió per millorar els resultats i la cotització, que es materialitzarà aquests pròxims anys sense que per ara vegin operacions de consolidació atractives.

Així, es va determinar que avui la millor estratègia per al banc és impulsar el negoci i posar el focus en l'activitat domèstica durant els pròxims anys, sense oblidar la diversificació internacional, i reforçar la gestió i "continuar sent un banc de referència en el sistema financer espanyol de present i de futur".

ANY DE PANDÈMIA

Sobre el 2020 i la pandèmia, ha dit que el banc "va actuar com una infraestructura crítica i va respondre amb eficàcia i rapidesa": va mantenir el servei al públic a la majoria d'oficines, va generalitzar el teletreball, va facilitar liquiditat a les empreses, va gestionar sol·licituds d'aval públic perquè els negocis continuessin funcionant i els particulars van poder utilitzar la moratòria hipotecària del sector durant un any.

Amb aquesta situació, ha defensat que el Sabadell "va fer un exercici de prudència", i va fer provisions extraordinàries i es va desprendre de les cues d'actius reals o crèdits impagats de més antiguitat.

ESPANYA

Oliu ha desitjat que Espanya sàpiga aprofitar els fons Next Generation per projectar l'economia cap al futur, i "de manera complementària, proveir ajuts directes per compensar els costos fixos" que s'han produït en les empreses durant les restriccions, i ha afegit textualment que, amb això, les empreses són perfectament viables.

A més, ha destacat que els ajuts públics a Espanya han estat efectius a través dels ERTO i que els avals de l'ICO han evitat una crisi de liquiditat en les empreses, per la qual cosa han estat "fonamentals per mantenir l'estabilitat financera".

Ha defensat que, en aquesta situació, la banca ha estat i és clau per solucionar els problemes de les empreses en una situació que ha provocat el que ha anomenat un 'xoc' extern, "davant el qual el rol essencial dels bancs en l'entramat social ha estat i és una part de la solució".

CANVIS D'ORGANIGRAMA

El president també ha al·ludit als nomenaments i canvis d'organigrama del banc, que inclouen una presidència no executiva, i ha mostrat "plena confiança" en l'equip de direcció i de tots els professionals del banc

Entre d'altres canvis organitzatius, ha citat el canvi de CEO, amb la sortida de Jaume Guardiola i l'entrada de César González-Bueno; el nomenament d'Alicia Reyes com a consellera independent quan es va jubilar José Luis Negro després de més de 50 anys a l'entitat; la reelecció dels consellers Manuel Valls i Anthony Ball, i el pas de María José García Beato de consellera executiva a consellera externa.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés