Publicat 19/04/2023 17:08

Oliu (Banc Sabadell) afirma que l'impost a la banca afecta els resultats del primer trimestre

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, i el degà del CEC, Carles Puig de Travy
EUROPA PRESS

Considera que la situació econòmica actual està "vencent les expectatives"

BARCELONA, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha afirmat que l'impost a la banca afecta els resultats del primer trimestre del banc: "Es veurà clarament que afecta en els resultats dels bancs, i afecta en alguns més que en d'altres, fet que fa que sigui més discriminatori encara".

Ho ha dit aquest dimecres en l'acte organitzat pel Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC) amb el títol 'Converses del degà', al costat del degà del CEC, Carles Puig de Travy, i en el qual també han participat el president del Consell General d'Economistes i exdegà del CEC, Valentí Pich, i els exdegans Joan B. Casas i Anton Gasol.

Oliu ha lamentat textualment que, amb aquesta taxa, els bancs no guanyaran els diners que haurien guanyat sense aquest impost.

Respecte a la situació actual de l'economia, ha considerat que està "vencent les expectatives" que tenia el mercat, però ha apuntat que, malgrat que la situació està controlada, és un moment de molta incertesa.

CONTROLAR LA INFLACIÓ AMB TIPUS D'INTERÈS "MÉS ALTS"

Segons ell, s'ha de "controlar la inflació amb uns tipus d'interès més alts dels que hi ha, que encara no són uns tipus d'interès alts, i això provocarà un fenomen d'adaptació dels salaris al cost de la vida".

"No són uns tipus d'interès nominals gaire alts, són uns tipus d'interès nominals que estan tornant a la normalitat, però la pujada ha estat molt sobtada", ha afegit.

Oliu ha assegurat que les famílies i les empreses "han absorbit l'increment dels tipus d'interès de manera relativament fàcil perquè l'estalvi acumulat era bo".

ACTIVITAT ECONÒMICA "EN PLE FUNCIONAMENT"

Ha celebrat que la previsió de creixement de l'economia espanyola sigui de l'1,5% malgrat els tipus d'interès alts, i ha assenyalat que això es deu al fet que l'activitat econòmica a Espanya està "en ple funcionament", sobretot en el sector turístic, ha dit.

Respecte a l'impacte que pot suposar la crisi de Credit Suisse, ha dit textualment que és una crisi específica de Suïssa i ha assegurat que "la liquiditat i solvència dels bancs europeus està garantida".
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés