Oficials de la Guàrdia Civil critiquen Torra per demanar l'expulsió de l'agent que va gravar el trasllat dels presos

Publicat 4/2/2019 17:51:19CET

Li retreuen que "vegi la palla en els ulls dels altres i no la biga en els seus" com la dels mossos sense sanció després dels seus actes "manifestament reprotxables"

MADRID, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

La Unió d'Oficials ha remès una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, en la qual censuren les seves recents declaracions en demanar l'expulsió de l'agent que va gravar i va difondre un vídeo durant el trasllat dels presos independentistes des de les presons de Catalunya a Madrid, on són des del divendres passat a l'espera de l'inici del judici al Tribunal Suprem.

L'associació professional amb representació en el Consell de la Guàrdia Civil critica Torra per "condemnar per endavant" l'agent que el director general, Félix Azón, va sancionar cautelarment el mateix divendres i el va suspendre de les seves funcions. El procés obert, defensen, es durà a terme amb "totes les garanties" perquè el servei al ciutadà està "per sobre dels actes indeguts, intencionats o no".

"És vostè un d'aquests que veuen la palla en l'ull aliè i no veu que vostè té dins una biga amb ferro suficient com per construir la via d'un tren d'alta velocitat", li retreu la Unió d'Oficials a Torra en referència als Mossos d'Esquadra.

"Ha tingut la sort de topar amb uns guàrdies civils que no són com vostè, el nostre desig és que els qui anaven en el furgó tinguin un judici just, amb totes les garanties i, si són declarats culpables d'algun delicte, compleixin amb la pena que justament els imposi un òrgan judicial i que es correspongui a la responsabilitat dels fets il·lícits que es demostri que han comès", diuen en la seva carta.

Els oficials de l'Institut Armat li recorden que "algun mosso ha fet actes reiteradament i manifestament reprotxables que no han rebut la més mínima amonestació". "Ja podia preocupar-se vostè una miqueta més que els Mossos tornin a ser un cos de prestigi, tal com es mereixen la majoria dels excel·lents companys que el componen", afegeixen.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 3. 3

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 4. 4

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 5. 5

  Mor el filòleg Alberto Blecua als 79 anys, membre de l'Acadèmia de Bones Lletres

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista