Publicat 19/7/2019 10:37:58 +02:00CET

Núria Marín: "Els símbols han de servir per unir, no per incomodar"

Núria Marín, en roda de premsa després de ser nomenada presidenta de la Diputació de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha defensat: "Els símbols han de ser per unir-nos i no per separar-nos i, sobretot, per no incomodar ningú".

En una entrevista d'aquest divendres d''El País' recollida per Europa Press, Marín ha considerat que el pacte amb JxCat al Govern de la Diputació de Barcelona no està en risc: "Sóc de les persones que confien en la paraula i en els acords. Sé que hi ha hagut moltes pressions internes i externes, però van decidir fer aquest acord i el vam firmar".

La presidenta, sobre aquest pacte, ha dit: "La situació era complicada i el procés ha dificultat i dificulta tota la possibilitat d'acords i pactes. Ho vam aconseguir amb JxCat i la meva intenció és augmentar si puc els acords perquè crec que cal representar la realitat d'un territori".

Ha assegurat que en el ple del dimarts vinent, en el qual s'aprovarà el cartipàs, no preveu un possible debat sobre penjar el llaç groc a la façana de la Diputació, però ha admès que "segur que hi ha moments per parlar de símbols".

La presidenta de l'ens supramunicipal ha considerat que "no és just que s'insinuï que aquesta casa és una repartidora" de càrrecs, perquè són càrrecs previstos per llei i són professionals que garanteixen el funcionament de la institució i dels grups polítics, ha ressaltat.

AGENDA 2030

Sobre la institució, ha indicat que vol que es converteixi en un referent del pacte i no de la confrontació, i donar molta rellevància als objectius de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, i crear una oficina pròpia que dependrà del seu despatx i dirigirà l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Núria Parlon.

Marín ha defensat que la ciutadania ha tornat a confiar en el PSC, i que "sense donar lliçons a ningú, ha demostrat per activa i per passiva que posa al centre les persones" i que governen per a tothom, cosa que, segons ella, no fa tothom.

Respecte al finançament per part de la Diputació de despeses de la Generalitat com ara les guarderies, Marín ha dit que mai no es negarà el fet que les administracions hi col·laborin però que "no pot ser que la Generalitat passi tota la responsabilitat a una altra administració".

Sobre una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, ha previst que sigui després de l'estiu perquè "està molt ocupat", i ha confiat que en algun moment tingui l'agenda lliure.

Ha indicat que no l'ha trucat per felicitar-la com a alcaldessa i presidenta, però que sí que li va enviar "una targeta protocol·lària de felicitació".