Núria Marín afirma que el 155 no és la solució per a Catalunya i demana tornar al diàleg

Publicat 18/9/2019 17:42:06CET
L'alcaldessa de L'Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, durant la seva entrevista amb Europa Press, Barcelona (Espanya), 18 de setembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 18 set. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha afirmat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució "no soluciona el problema a Catalunya" i ha demanat resoldre'l amb política.

"Aquí hi ha un problema, un problema polític. I l'hem de resoldre amb política. L'article 155 soluciona aquest problema? No. Es va aplicar en el seu moment i no va resoldre el problema a Catalunya", ha dit en una entrevista d'Europa Press.

La presidenta de la Diputació ha dit aquestes paraules després de la intervenció de Pedro Sánchez en el ple del Congrés aquest dimecres en què ha marcat distàncies amb ERC en advertir que aplicaria qualsevol article de la Constitució davant un intent de violentar la Carta Magna, una postura que Marín comparteix perquè "evidentment cal complir la Constitució".

Marín ha concretat que el 155 és "un instrument com a reacció a un moment concret que pugui tenir lloc aquí", però ha afirmat que, quan es va aplicar a Catalunya, encara que pogués ser útil en aquell moment, no va solucionar el problema de fons.

Sobre la manca d'acord per aconseguir la investidura de Pedro Sánchez i l'anunci que va fer el socialista dimarts en què va dir que els espanyols tornaran a les urnes el 10 de novembre, ha explicat que "la culpa és de tots" els actors implicats.

Concretament, ha assenyalat els líders d'UP, de Cs i del PP, però no ha tret responsabilitat als socialistes perquè considera que el partit sap fer autocrítica: "Nosaltres som un partit molt autocrític i estic convençuda que el president tampoc se sent orgullós d'aquest període".

Marín ha vist en la intervenció de Sánchez d'aquest dimarts un intent de buscar un govern "estable, sòlid i fort" per liderar Espanya, en el qual creu que hi haurà ministres del PSC, perquè Sánchez "sempre ha comptat amb Catalunya", ha assegurat.

PACTES "NO EXTRAPOLABLES"

Sánchez va explicar en la seva compareixença des de La Moncloa el dimarts que l'acord amb Unides Podem no havia prosperat, entre d'altres coses, per la falta de confiança entre els partits i que no volia un Govern central que depengués dels independentistes.

Marín va aconseguir ser presidenta de la Diputació de Barcelona després d'un pacte entre el PSC i JxCat, i els socialistes catalans van arribar a un acord a l'Ajuntament de Barcelona per governar amb els comuns, que formen part d'Unides Podem.

La líder de l'entitat supramunicipal considera que aquest tipus de pactes no sempre es poden traslladar a d'altres institucions: "No tot és extrapolable". "Quan parlem de governs d'un altre nivell, la ideologia i la política prenen més força i aquí probablement és quan les diferències es posen més en evidència", ha reflexionat.