Publicat 22/2/2019 11:35:06CET

Nuet proposa que Comunistes de Catalunya explori aliances amb ERC i els comuns

Els diputats del Parlament Joan Josep Nuet i Elisenda Alamany
EUROPA PRESS

El diputat s'acosta a ERC després d'haver-se mostrat crític amb els comuns

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El diputat de CatECP al Parlament i secretari general de Comunistes de Catalunya, Joan Josep Nuet, ha proposat que la seva formació explori de cara a les eleccions generals aliances amb ERC i amb Catalunya en Comú (comuns), segons una resolució del partit recollida per Europa Press.

Es tracta d'una iniciativa del mateix Nuet, que ara Comunistes de Catalunya debatr internament entre el 22 de febrer i el 7 de mar per acabar prenent una decisió definitiva el 9 de mar, segons publica el diari 'Ara'.

Es dona la circumstncia que Nuet en els últims mesos s'ha visualitzat com un diputat crític amb el seu grup parlamentari, el dels comuns, fins al punt de participar en la plataforma Sobiranistes, que lidera Elisenda Alamany.

Aquesta plataforma, que va sorgir originalment com una corrent crítica dels comuns, també ha tingut converses recents amb ERC per explorar una possible aliana de cara a les generals, tot i que encara no hi ha res concret encara, assenyalen fonts coneixedores de les trobades.

Si les negociacions arribessin a bon terme, ERC aconseguiria sumar a les seves llistes persones de l'entorn dels comuns --com són Sobiranistes i Comunistes de Catalunya--, partit amb el qual es va disputar la victria en les darreres generals a Catalunya --els republicans van quedar segons--.

CONDICIONS

En la resolució del Comit Central de Comunistes de Catalunya en qu parla d'explorar aliances amb ERC i els comuns, que ha difós el mateix Nuet en les xarxes socials, fixa cinc condicions perqu aquests pactes puguin arribar a concretar-se.

Així, Comunistes exigeix concórrer en el format de coalició electoral, és a dir, de no integrar-se en les llistes i prou, i "capacitat jurídica del partit per preservar els drets polítics, econmics i comunicatius".

També demana tenir llibertat de vot en totes aquelles qüestions no acordades prviament o sobrevingudes, i que els seus candidats al Congrés i al Senat estiguin en llocs de sortida en les llistes, és a dir, amb possibilitats altes d'obtenir l'escó.

A més, vol un protocol econmic que garanteixi el finanament al partit en tot el període legislatiu, i es compromet a portar la decisió final que prengui en tots els espais en els quals actualment participa com EUiA, IU i Catalunya en Comú.

En la mateixa resolució Comunistes de Catalunya assegura que, malgrat contemplar aliances amb ERC de cara a les generals, es manté que per a les eleccions municipals i europees prioritzar estar en llistes dels comuns, el partit que lidera Ada Colau.