Publicat 21/11/2019 15:34:24 +01:00CET

Nuet demanarà que el judici se celebri al TSJC tot i ser diputat al Congrés

Joan Josep Nuet en un míting d'ERC a Sabadell.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

El diputat electe d'ERC al Congrés, Joan Josep Nuet, demanarà que el seu judici per presumpta desobediència de l'anterior Mesa del Parlament se celebri al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i no al Tribunal Suprem malgrat la seva condició d'aforat.

Segons ha explicat a Europa Press el seu advocat, Enrique Leiva, es posicionaran en contra de remetre la causa a l'alt tribunal per motius processals, perquè des que es va dictar l'acte d'obertura de judici oral "la competència quedaria congelada" tot i que hi hagués nous aforaments.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va acordar aquest dimecres suspendre el judici a l'anterior Mesa del Parlament que havia de celebrar-se els dies 28 i 29 de novembre, i 3 i 4 de desembre en vista que Nuet ha estat elegit diputat d'ERC al Congrés en les últimes eleccions generals, i que ha de recollir l'acta el 3 de desembre, un dels dies fixats per a la vista.

La Junta Electoral de Barcelona va notificar aquest mateix dimecres al tribunal l'elecció de Nuet, per la qual "adquirirà previsiblement i en temps breu, de forma sobrevinguda", la condició d'aforat al Tribunal Suprem, per la qual cosa la sala del TSJC ha optat per suspendre el judici i demanar a les parts que es posicionin.

Per aquesta causa s'asseuran al banc dels acusats de presumpta desobediència Nuet, per la seva etapa al Parlament amb SíQueEsPot, i altres exmembres de la Mesa com Anna Simó (ERC), Simona Barrufet, Lluís Corominas, Lluís Guinó (JxSí) i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya.

El TSJC considera que és "materialment impossible resoldre la qüestió de competència" sobre Nuet abans de la setmana vinent, i demana a la Fiscalia i la resta de parts que es posicionin, en cinc dies hàbils, sobre el possible aforament del parlamentari republicà.