Publicat 31/7/2019 16:31:34 +02:00CET

Nuet demana acabar amb els retrets dins del soberanisme i rebutja eleccions després de la sentència

El diputat de Sobiranistes al Congrés Joan Josep Nuet
EUROPA PRESS

Trasllada a Torra la necessitat que el soberanisme s'allunyi de la "lluita partidista"

BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

El diputat de Sobiranistes --formació integrada en una coalició electoral amb ERC-- al Congrés, Joan Josep Nuet, ha demanat acabar amb els "retrets destructius" dins del soberanisme i ha rebutjat que es convoquin eleccions anticipades a Catalunya després de la sentència del judici del procés independentista al Tribunal Suprem.

Ho ha dit després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en el marc de la ronda de contactes que el president ha impulsat amb partits i entitats sobiranistes per buscar una estratègia unitària de cara a la sentència del judici de l'1-O.

Nuet ha defensat que ara és hora que el soberanisme reflexioni i prepari una nova estratègia unitària per afrontar aquestes sentències, per la qual cosa ha demanat als partits "serenitat".

"Hem de fugir dels retrets destructius que no ens serveixen. Tot el que sigui criticar-nos, anul·lar-nos i pensar que l'enemic és dins i no fora és un error. Demano a totes les parts implicades serenitat, reflexió a llarg termini i unitat per donar una resposta adequada a la criminalització del moviment soberanisme", ha afirmat.

Aquesta exigència arriba després que aquest dimecres els exconsellers d'ERC Anna Simó i Josep Huguet hagin anunciat que no aniran a la manifestació de la Diada organitzada per l'ANC perquè consideren que és una protesta "anti ERC" i són crítics amb la línia de l'entitat sobiranista.

"NI ELECCIONS CATALANES NI GENERALS"

Sobre la possibilitat que es convoquin eleccions catalanes després de la sentència, Nuet ha sostingut que seria negatiu: "Ara jo crec que el més important a la tardor és que no hi hagi eleccions. Ni eleccions catalanes ni eleccions generals".

Així, ha insistit que ara és el moment de fer reflexió estratègica i ha avisat que una convocatòria electoral ho impossibilita perquè els partits només mirarien a curt termini: "Ens agradaria que la tardor fos el moment de pensar" perquè quan hi hagi eleccions els governs sàpiguen què fer.

REUNIÓ AMB TORRA

Ha explicat que en la reunió amb Torra han coincidit que hi hagi una resposta unitària del soberanisme a la sentència del Suprem que "ha de prendre com a imatge el 3-O i ha de tenir en compte el 80% dels catalans favorables a un referèndum".

Segons Nuet, la sentència també ha de servir perquè el moviment sobiranista analitzi com afrontar el nou període polític en el qual ha reclamat que cal defugir de "la lluita partidista" i centrar-se en les polítiques socials.

"Ha de ser una reflexió tranquil·la que el soberanisme i l'esquerra han de fer per construir idees força que puguin ser elements centrals d'aquest nou període", i ha assegurat que ha demanat a Torra que faciliti que hi hagi espais on fer aquesta reflexió.