Publicat 23/3/2019 13:32:20 +01:00CET

Nova Zelanda prohibeix el manifest vinculat amb l'atac de Christchurch

N.Zelanda.- El fiscal general de Nova Zelanda anuncia que el Govern prohibir el
NACIONES UNIDAS - Archivo

MADRID, 23 mar� (EUROPA PRESS) -

El Govern de Nova Zelanda ha prohibit la possessió i distribució del manifest que es creu que va ser escrit per l'australi que va matar la setmana passada 50 persones en dues mesquites de la ciutat de Christchurch.

David Shanks, director de censura de l'Oficina de Classificació de Pellícules i Literatura, ha confirmat la mesura i ha instat a destruir el document a aquells que en tinguin cpies.

Shanks ha subratllat que el manifest "promou l'assassinat i el terrorisme", segons ha recollit el diari neozelands 'New Zealand Herald'.

"S'ha de fer una distinció important entre el discurs d'odi -- que pot ser rebutjat per moltes persones de pensament correcte per que és legal d'expressar --, i aquest tipus de publicació, que s'ha fet de forma deliberada per promoure més assassinats i terrorisme", ha indicat Shanks. "Es creua la línia", ha afegit.

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, va confirmar diumenge passat que la seva oficina va rebre minuts abans de l'atac un manifest de 37 pgines escrit per l'atacant, encara que no hi havia temps material per reaccionar i impedir l'atemptat.

Un portaveu d'Ardern va explicar que el text va ser enviat a una adrea genrica, no a una que consulti únicament la prpia primera ministra, i que hi havia altres destinataris com dirigents polítics neozelandesos i mitjans de comunicació del país i estrangers.

el més llegit

 1. 1

  Tres detinguts per vendre marihuana a tota Europa des de Sant Quirze (Barcelona)

 2. 2

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 3. 3

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 4. 4

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 5. 5

  L'Ajuntament de Lleida demana al Govern competència en habitatge per mobilitzar pisos buits