Publicat 10/6/2019 10:46:47 +02:00CET

Nova Zelanda anuncia la retirada de les seves tropes de l'Iraq de cara a 2020

N.Zelanda - Nova Zelanda prohibeix el manifest vinculat amb l'atac de Christchurch
NACIONES UNIDAS - Archivo

MADRID, 10 juny (EUROPA PRESS) -

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha anunciat aquest dilluns que el gabinet ha decidit retirar les tropes neozelandeses de l'Iraq de cara a juny de 2020, segons ha informat el diari local 'The New Zealand Herald'.

Tal com ha explicat, les forces neozelandeses aniran retirant-se de la base de Taji des de juliol, quan quedaran 75 efectius dels 95 inicials. S'espera que al gener siguin 45 els soldats establerts a la zona fins que la missió finalitzi al juny del proper any.

Les tropes portaven a la zona des de febrer de 2015, on entrenaven les forces iraquianes. "Referent a l'Iraq, és el moment de marxar", ha asseverat Ardern.

Tal com ha explicat la dirigent neozelandesa, prop de 44.000 efectius de les forces de seguretat iraquianes han rebut entrenament a Taji des que els efectius van ser desplegats en el marc de la coalició internacional per acabar amb el grup terrorista Estat Islàmic.

"Fa quatre anys Nova Zelanda es va comprometre amb el Govern de l'Iraq i la coalició a entrenar a les forces iraquianes a Taji per incrementar la seva capacitat a l'hora d'enfrontar-se als terroristes i impedir el ressorgiment d'Estat Islàmic", ha explicat.

"Durant els propers dotze mesos Nova Zelanda serà capaç de concloure aquest compromís", ha afegit.

No obstant això, les autoritats augmentaran a 3 milions de dòlars anuals durant els propers tres anys les fonts destinades a tasques d'estabilització a l'Iraq --des dels 2,4 milions de dòlars oferts per Nova Zelanda entre 2018 i 2019--.