Publicat 31/1/2019 10:57:50 +01:00CET

Nova York comena a perseguir la venda de seguidors falsos de les xarxes socials

Aplicacions en un dispositiu Android
PIXABAY - Archivo

MADRID, 31 gen. (Portaltic/EP) -

L'estat de Nova York (Estats Units) ha sentenciat en contra de Demuvi, una companyia que creava mitjanant 'bots' perfils falsos a les xarxes socials per millorar les estadístiques de les persones famoses, per considerar que aquestes prctiques constitueixen un "frau en línia".

La fiscal general de l'estat de Nova York, Laetitia James, ha advertit en el seu comunicat, ems aquest dimecres, que des de la seva oficina es perseguir la venda de seguidors falsos a les xarxes socials, així com els comentaris, 'm'agrada' i les visualitzacions.

James ha denunciat l'extensió de l'ús de 'bots' a les plataformes socials com YouTube i Twitter, que es fan passar per usuaris reals, simulant el seu comportament, i que "sovint roben les identitats de persones reals per dur a terme fraus".

Aquesta decisió de la fiscalia de Nova York arriba arran d'una investigació contra Demuvi, una companyia local ja desapareguda que s'especialitzava a vendre serveis per a comptes de personalitats famoses com ara artistes, polítics, empresaris i esportistes.

Demuvi alterava les estadístiques de Twitter, YouTube, LinkedIn, SoundCloud i Pinterest a través de la creació de perfils falsos que expressaven opinions fent-se passar per persones reals, tots ells gestionats per 'bots' o persones individuals, denominades 'titellaires'.

De vegades, la companyia arribava a robar i utilitzar les fotografies de perfil dels comptes reals sense el seu consentiment, així com n'utilitzava els noms. A més, Demuvi actuava de manera illegal en vendre a les empreses publicitat en canals d''influencers', sense advertir que es tractava de contingut patrocinat.

Segons James, aquestes prctiques són especialment sensibles atesa la influncia d'aquestes plataformes en les persones, i l'empresa implicada "va enganyar i va intentar afectar la presa de decisions de les audincies de les xarxes socials".

La fiscalia de Nova York ha interposat una multa de 50.000 dlars contra el CEO de Demuvi, German Callas, per aquestes prctiques, per només cobreix el cost de la investigació, segons recull la CNN. S'estima que l'empresa va recaptar 15 milions de dlars amb la venda de comptes falsos.