La nova normativa de copyright de la UE reduiria un 45% el trnsit als llocs web de notícies

Publicat 7/2/2019 11:01:30CET
Pantalla principal Google
GOOGLE

MADRID, 7 febr. (Portaltic/EP) -

L'aplicació dels articles 11 i 13 de la nova Directiva de drets d'autor de la Unió Europea afectaria directament els editors de notícies, que veurien descendir el trnsit dels seus llocs web en un 45%, segons un estudi elaborat per Google.

La companyia de Mountain View ha revelat en un comunicat oficial a través del blog les conseqüncies que portaria la implantació dels articles 11 i 13 de la nova Directiva de copyright de la Unió Europea.

Google ha assegurat que la reducció de la informació en els resultats de recerca, sense permetre escriure una descripció de la notícia o incloure fotos, suposaria la prdua d'un 45% del trnsit als llocs web de notícies, basant-se en un experiment en qu ha mostrat el títol de la publicació, la URL i les miniatures dels vídeos.

La companyia del cercador ha assegurat que el seu experiment ha mostrat que "molts usuaris es van dirigir a llocs que no són notícies, plataformes de xarxes socials i llocs de vídeo en línia".

L'article 11 obligar els cercadors com Google i Bing a pagar per mostrar en les seves recerques continguts protegits per drets d'autor, com ara notícies. Per a Google, aix "far més difícil per als consumidors descobrir contingut de notícies i reduir el trnsit general als editors de notícies", la qual cosa afecta el periodisme de qualitat, segons la companyia.

Per la seva banda, l'article 13 obliga a filtrar continguts que es carreguin a la xarxa per detectar possibles violacions d'aquests drets. Google ha estimat que aix "danyaria la prspera economia creativa a Europa, inclosa la comunitat creadora de YouTube" a causa que "l'esborrany de les regles de la directiva no est acuradament equilibrat".

Ja el passat mes de gener Google treia a la llum l'aparena del seu cercador en el cas que s'apliquessin aquestes dues noves directrius. Llavors, les pgines de recerca mostrarien els enllaos, títols a mig fer i noms de pgines, per no imatges ni descripcions de context.