Actualitzat 21/03/2016 10:46 CET

La nova llista de morosos amb Hisenda es publicarà entre l'1 de maig i el 30 de juny

Cristóbal Montoro tras el Consejo de Ministros
EUROPA PRESS

MADRID, 21 mar� (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, ha dictat una ordre, en vigor a partir de demà dimarts, en què s'estableix que la llista de morosos amb la Hisenda Pública es publicarà anualment a partir de l'1 de maig.

Com que la Llei General Tributària estableix que aquesta llista ha d'estar publicada en el primer semestre, el termini de la seva publicació quedarà comprès entre l'1 de maig i el 30 de juny de cada any, segons ha precisat Hisenda en un comunicat.

En aquest llistat figuraran els deutors amb l'administració tributària amb deutes i sancions tributàries de més d'un milió d'euros pendents de pagament a 31 de desembre de l'any anterior, i que no es trobin ni ajornades ni suspeses.

La publicació d'aquesta llista s'efectuarà per mitjans electrònics en format PDF i deixarà de ser accessible tres mesos després de la data de la seva difusió. A més, s'impedirà que aquesta es localitzi a través de motors de cerca a Internet.

Hisenda va publicar la primera llista de morosos en la seva seu electrònica el passat 23 de desembre, incloent-hi els deutors amb l'administració tributària amb deutes de més d'un milió d'euros pendents de pagament a 31 de juliol del 2015.

Per a aquest any i els següents, la publicació de la llista de morosos es produirà entre l'1 de maig i el 30 de juny i recollirà els deutes pendents a 31 de desembre de l'exercici anterior.

D'aquesta manera, la llista de deutors amb Hisenda del 2016 inclourà la informació disponible fins al 31 de desembre del 2015 i es publicarà entre l'1 de maig i el 30 de juny.

Abans de la publicació del llistat, els deutors afectats seran notificats per Hisenda i tindran un termini de 10 dies hàbils per fer al·legacions. Aquestes només serviran per corregir errors materials si n'hi hagués, però no per fer el pagament del deute i evitar amb això l'aparició en aquesta llista.

En la llista de morosos publicada el desembre passat l'import global de deutes amb Hisenda superava els 15.600 milions d'euros, i la xifra total de deutors assolia els 4.855, 345 dels quals eren persones físiques, amb un deute que sobrepassava els 700 milions d'euros, i 4.510 eren persones jurídiques, amb pagaments pendents de 14.900 milions d'euros.

En la llista de màxims deutors amb l'administració tributària s'identifica completament els contribuents, siguin persones físiques o jurídiques, amb el seu nom, cognoms, NIF, raó i denominació social completa.

LA LLISTA ANTERIOR, A PUNT DE DESAPARÈIXER.

La primera llista de morosos, publicada el passat 23 de desembre, deixarà de ser accessible en un parell de dies, ja que es compliran tres mesos des de la seva publicació.

En aquella llista apareixien noms tan coneguts com el de Mario Conde, Dani Pedrosa, els germans Areces, Lorenzo Sanz i els Ruiz-Mateos, a més d'empreses com Reyal Urbis, Nozar, Marsans, Air Comet, Spanair, Pescanova i Grupo Cantoblanco.

També figuraven com a deutors amb Hisenda amb deutes superiors al milió d'euros diversos clubs de bàsquet, com l'Estudiantes i el Joventut, i també alguns clubs de futbol, com el Recreativo de Huelva i el Reial Múrcia.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés