Publicat 18/09/2020 09:59CET

La nova Caixabank comptarà amb més de 20 milions de clients i superarà els 664.000 milions en actius

Caixabank
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 18 set. (EUROPA PRESS) -

La nova entitat resultant de la fusió entre Caixabank i Bankia serà el "banc de referència" a Espanya amb més de 20 milions de clients, una quota en crèdits i dipòsits del 25% i 24%, respectivament, i una presència geogràfica "diversificada i equilibrada", segons han ressaltat ambdues entitats.

El nou grup, que mantindrà la marca CaixaBank, superarà els 664.000 milions en actius totals, un volum que "el convertirà en el banc de major dimensió del mercat domèstic, amb una posició rellevant a nivell europeu", i una capitalització borsària superior als 16.000 milions d'euros.

Així, segons les entitats fusionades, el nou grup ostentarà la primera posició en la quota de mercat de tots els productes clau: dipòsits (24%), crèdits (25%) i estalvi a llarg termini (29%), que inclou les assegurances d'estalvi, els fons d'inversió i els plans de pensions.

Així mateix, la nova Caixabank aconseguirà una presència geogràfica "equilibrada i diversificada", amb la xarxa d'oficines "més extensa i especialitzada del sector i la voluntat de mantenir la proximitat al territori i la inclusió financera que CaixaBank i Bankia sempre han demostrat", han destacat ambdues entitats.

L'entitat combinada tindrà presència en al voltant de 2.200 municipis, i en 290 serà l'única entitat amb representació.

Així mateix, ambdues entitats han ressaltat que la capil·laritat de la xarxa juntament amb les capacitats digitals --amb 10 milions de clients digitals a Espanya-- permetran seguir millorant l'experiència del client.

ESTALVIS ANUALS DE 770 MILIONS

El grup resultant de la fusió de Caixabank i Bankia preveu aconseguir uns estalvis recurrents de costos de 770 milions d'euros anuals, de forma plena a partir de 2023, i generar progressivament sinergies d'ingressos de 290 milions d'euros anuals en un horitzó de cinc anys.

Així mateix, ambdues entitats han estimat que el benefici per acció per als accionistes de Bankia s'incrementarà un 69% sobre les estimacions per 2022 i un 28% pels de Caixabank, al mateix temps que els objectius de solvència del grup resultant se situaran entre l'11% i l'11,5%.

Després de sanejaments addicionals conseqüència de l'operació, l'entitat fusionada presentarà, segons les entitats, la ràtio de morositat més baixa a Espanya, del 4,1%, i una cobertura "confortable" del 64%, "de les més altes entre els principals bancs a Espanya".

A més, la "sòlida" posició de capital de CaixaBank i Bankia permetrà absorbir els costos de reestructuració i els ajustos de valoració, resultant en una ràtio CET1 de l'entitat combinada de el 11,6%, mantenint un marge "molt ampli" --310 punts bàsics-- sobre el nivell exigit regulatòriament.

Així mateix, ambdues entitats han ressaltat que la "fortalesa" en liquiditat, amb 128.000 milions, que seguirà com a "senyal de l'entitat", facilitarà el suport a la recuperació econòmica a través del creixement del crèdit.

Finalment, la generació de sinergies millora la rendibilitat esperada, amb un RoTE estimat a partir del consens del mercat que se situarà en nivells superiors al 8% el 2022.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés