Actualitzat 18/6/2019 7:55:01 +00:00 CET

La nova alcaldessa de Sabadell elabora un cartipàs amb la mirada posada al 2030

La nova alcaldessa de Sabadell elabora un cartapacio amb la mirada posada en 2030
EUROPA PRESS

SABADELL (BARCELONA), 17 juny (EUROPA PRESS) -

La nova alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha presentat aquest dilluns el nou cartapàs, configurat per onze regidors, per al proper mandat i que s'ha elaborat pensant en el projecte de ciutat per al període 2020-2030.

Es tracta d'una organització, tal com ha dit Farrés, per complir objectius a "curt, mig i llarg termini", però ha destacat el projecte de Sabadell 2020-2030 que recull grans reptes com la reforma de la Gran Via, l'Hospital Parc Taulí, la construcció de les rondes al nord de la localitat i la relació amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), així com la del municipi amb el riu Ripoll, entre d'altres.

El cartapàs consta de quatre tinences d'Alcaldia, amb paritat: la primera, Presidència i Drets Socials i Govern Obert que anirà a càrrec de Pol Gibert --número 2 en les llistes electorals i també diputat al Parlament del PSC--; la segona, Feminisme, Benestar Animal i Participació per a Marta Morell --sòcia de govern i líder de Podem--; la tercera, Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme per a Jesús Rodríguez i Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, que estarà sota tutela de Montse González.

La vintena de regidories s'han repartit entre l'onzena de regidors, entre els quals han destacat les vuit carteres per a Morell en àmbits com Memòria Històrica, Benestar Animal, Joventut, Feminisme i Drets Civils, entre d'altres.

Així mateix, s'ha creat la de Transició Energètica --la durà a terme Mar Molina-- i que pretén ser una demostració que el consistori està "preocupat per la gestió ambiental" .

PARITAT I FEMINISTA

L'alcaldessa ha dit que el nou govern municipal és "progressista, feminista i d'esquerres", compta amb sis dones i cinc homes, a més de l'equitat en les quatre tinences d'Alcaldia, ha apuntat.

En aquest sentit, Morell ha celebrat que s'hagi "feminitzat" el ple --hi ha 13 dones en un plenari amb 27 representants-- i el govern municipal, alhora que ha remarcat algunes de les seves responsabilitats com preservar la història de Sabadell més enllà del nomenclàtor i oferir una solució d'oci per als joves.