Actualitzat 17/6/2019 16:20:02 CET

La nova alcaldessa de Sabadell elabora un cartipàs amb la mirada posada al 2030

EUROPA PRESS

SABADELL (BARCELONA), 17 Juny (EUROPA PRESS) -

La nova alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha presentat aquest dilluns el nou cartapàs, configurat per onze regidors, per al proper mandat i que s'ha elaborat pensant en el projecte de ciutat per al període 2020-2030.

Es tracta d'una organització, tal com ha dit Farrés, per complir objectius a "curt, mig i llarg termini", però ha destacat el projecte de Sabadell 2020-2030 que recull grans reptes com la reforma de la Gran Via, l'Hospital Parc Taulí, la construcció de les rondes al nord de la localitat i la relació amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), així com la del municipi amb el riu Ripoll, entre d'altres.

El cartapàs consta de quatre tinences d'Alcaldia, amb paritat: la primera, Presidència i Drets Socials i Govern Obert que anirà a càrrec de Pol Gibert --número 2 en les llistes electorals i també diputat al Parlament del PSC--; la segona, Feminisme, Benestar Animal i Participació per a Marta Morell --sòcia de govern i líder de Podem--; la tercera, Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme per a Jesús Rodríguez i Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, que estarà sota tutela de Montse González.

La vintena de regidories s'han repartit entre l'onzena de regidors, entre els quals han destacat les vuit carteres per a Morell en àmbits com Memòria Històrica, Benestar Animal, Joventut, Feminisme i Drets Civils, entre d'altres.

Així mateix, s'ha creat la de Transició Energètica --la durà a terme Mar Molina-- i que pretén ser una demostració que el consistori està "preocupat per la gestió ambiental" .

PARITAT I FEMINISTA

L'alcaldessa ha dit que el nou govern municipal és "progressista, feminista i d'esquerres", compta amb sis dones i cinc homes, a més de l'equitat en les quatre tinences d'Alcaldia, ha apuntat.

En aquest sentit, Morell ha celebrat que s'hagi "feminitzat" el ple --hi ha 13 dones en un plenari amb 27 representants-- i el govern municipal, alhora que ha remarcat algunes de les seves responsabilitats com preservar la història de Sabadell més enllà del nomenclàtor i oferir una solució d'oci per als joves.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.