Publicat 13/3/2019 10:26:44 +01:00CET

El nou subsidi per als desocupats més grans de 52 anys entra en vigor aquest dimecres

La tasa de ocupación de las mujeres con formación superior en la Comunitat super
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El nou subsidi per als desocupats més grans de 52 anys entrar en vigor aquest dimecres 13 de mar, després que s'hagi publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el decret llei que el regula. No obstant aix, l'augment de la cotització des del 100% al 125% de la base mínima entrar en vigor el proper 1 d'abril.

El decret llei, que va aprovar divendres passat el Consell de Ministres, rebaixa l'edat d'accés en aquest subsidi des dels 55 anys actuals a 52 anys; suprimeix el requisit de tenir complerts els 52 anys i elimina els percentatges aplicables a la quantia del subsidi quan el beneficiari prové d'una feina a temps parcial.

Així mateix, segons la norma, el subsidi, que consisteix en una ajuda mensual de 430 euros, eleva la durada mxima, perqu podr percebre's fins que es compleixi l'edat ordinria de jubilació, a diferncia de la regulació anterior, que obligava a deixar de cobrar-lo en el moment en el qual es pogués accedir a qualsevol modalitat contributiva de jubilació, i que donava lloc així a jubilacions anticipades foroses.

Alhora, la nova regulació elimina la consideració de les rendes de la unitat familiar per a l'accés al subsidi i incrementa la cotització per a la jubilació durant la percepció del 100% al 125% de la base mínima de cotització vigent en cada moment.

El Govern espanyol calcula que les modificacions introdudes en el subsidi beneficiaran gairebé 380.000 persones (114.000 que podran ara accedir-hi, 265.465 que veuran millorades les seves cotitzacions i 12.000 persones que actualment cobren el subsidi de manera parcial i passaran a percebre'l a temps complet). El cost estimat d'aquesta reforma del subsidi és d'uns 348 milions d'euros.

BONIFICACIONS A DESOCUPATS DE LLARGA DURADA, DES DE L'1 D'ABRIL

Per la seva banda, les bonificacions per a desocupats de llarga durada i a la conversió de contractes eventuals de treballadors agraris en contractes indefinits o fixos-discontinus contemplades en el decret llei entraran en vigor el proper 1 d'abril.

En el cas dels desocupats de llarga durada, es bonificar la cotització empresarial amb 1.300 euros anuals durant tres anys a les empreses que contractin indefinidament desocupats inscrits en el SEPE almenys 12 mesos en els 18 mesos anteriors a la contractació.

La bonificació ser de 1.500 euros anuals si és una dona. Amb aquest "plus" per a les dones que vol palliar la bretxa laboral, perqu del total d'1,32 milions de desocupats de llarga durada, el 64% són dones.

L'altra bonificació continguda en el decret llei va destinada a aquelles empreses que transformin, abans de l'1 de gener del 2020, els contractes de durada temporal subscrits amb treballadors per compte d'altri del sistema especial agrari en contractes de durada indefinida, inclosos els fixos-discontinus.

La quantia d'aquesta bonificació, que durar dos anys, ser de 480 euros a l'any per la conversió dels contractes de treballadors enquadrats en el grup 1 que tinguin una base mensual de cotització inferior als 1.800 euros. En el cas de les dones, la bonificació ser de 640 euros anuals.

També entraran en vigor l'1 d'abril la millora de les prestacions familiars de la Seguretat Social i de la protecció social en el sector marítim-pesquer contemplades en el decret.