El nou subsidi per als desocupats més grans de 52 anys entra en vigor aquest dimecres

La tasa de ocupación de las mujeres con formación superior en la Comunitat super
EUROPA PRESS - Archivo
Publicat 13/3/2019 10:26:44CET

MADRID, 13 Març (EUROPA PRESS) -

El nou subsidi per als desocupats més grans de 52 anys entrarà en vigor aquest dimecres 13 de març, després que s'hagi publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el decret llei que el regula. No obstant això, l'augment de la cotització des del 100% al 125% de la base mínima entrarà en vigor el proper 1 d'abril.

El decret llei, que va aprovar divendres passat el Consell de Ministres, rebaixa l'edat d'accés en aquest subsidi des dels 55 anys actuals a 52 anys; suprimeix el requisit de tenir complerts els 52 anys i elimina els percentatges aplicables a la quantia del subsidi quan el beneficiari prové d'una feina a temps parcial.

Així mateix, segons la norma, el subsidi, que consisteix en una ajuda mensual de 430 euros, eleva la durada màxima, perquè podrà percebre's fins que es compleixi l'edat ordinària de jubilació, a diferència de la regulació anterior, que obligava a deixar de cobrar-lo en el moment en el qual es pogués accedir a qualsevol modalitat contributiva de jubilació, i que donava lloc així a jubilacions anticipades forçoses.

Alhora, la nova regulació elimina la consideració de les rendes de la unitat familiar per a l'accés al subsidi i incrementa la cotització per a la jubilació durant la percepció del 100% al 125% de la base mínima de cotització vigent en cada moment.

El Govern espanyol calcula que les modificacions introduïdes en el subsidi beneficiaran gairebé 380.000 persones (114.000 que podran ara accedir-hi, 265.465 que veuran millorades les seves cotitzacions i 12.000 persones que actualment cobren el subsidi de manera parcial i passaran a percebre'l a temps complet). El cost estimat d'aquesta reforma del subsidi és d'uns 348 milions d'euros.

BONIFICACIONS A DESOCUPATS DE LLARGA DURADA, DES DE L'1 D'ABRIL

Per la seva banda, les bonificacions per a desocupats de llarga durada i a la conversió de contractes eventuals de treballadors agraris en contractes indefinits o fixos-discontinus contemplades en el decret llei entraran en vigor el proper 1 d'abril.

En el cas dels desocupats de llarga durada, es bonificarà la cotització empresarial amb 1.300 euros anuals durant tres anys a les empreses que contractin indefinidament desocupats inscrits en el SEPE almenys 12 mesos en els 18 mesos anteriors a la contractació.

La bonificació serà de 1.500 euros anuals si és una dona. Amb aquest "plus" per a les dones que vol pal·liar la bretxa laboral, perquè del total d'1,32 milions de desocupats de llarga durada, el 64% són dones.

L'altra bonificació continguda en el decret llei va destinada a aquelles empreses que transformin, abans de l'1 de gener del 2020, els contractes de durada temporal subscrits amb treballadors per compte d'altri del sistema especial agrari en contractes de durada indefinida, inclosos els fixos-discontinus.

La quantia d'aquesta bonificació, que durarà dos anys, serà de 480 euros a l'any per la conversió dels contractes de treballadors enquadrats en el grup 1 que tinguin una base mensual de cotització inferior als 1.800 euros. En el cas de les dones, la bonificació serà de 640 euros anuals.

També entraran en vigor l'1 d'abril la millora de les prestacions familiars de la Seguretat Social i de la protecció social en el sector marítim-pesquer contemplades en el decret.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.