Publicat 2/12/2019 19:02:55 +01:00CET

El nou Secretariat Nacional de la CUP descarta negociar i busca la "mobilització permanent"

Dirigents de la CUP en la presentació del nou Secretariat Nacional
EUROPA PRESS

Creu que s'ha avançat més amb les protestes després de la sentència que amb dos anys d'estratègies

BARCELONA, 2 des. (EUROPA PRESS) -

El nou Secretariat Nacional de la CUP ha rebutjat aquest dilluns apostar per la negociació amb l'Estat i el Govern central, com creu que fan ERC i JxCat: "No es donen les condicions per plantejar una negociació, sinó que hi ha d'haver un conflicte latent i una mobilització permanent".

"Només amb una taula negociació en àmbit internacional i una taula de negociació podem arribar a negociar en el marc de l'Estat espanyol", ha avisat en roda de premsa la portaveu cupaire Maria Rovira al costat de membres del nou i anterior Secretariat Nacional i altres dirigents de l'organització, entre ells també el portaveu Edgar Fernández.

Rovira ha criticat que l'exigència d'un referèndum no s'estigui posant sobre la taula en les negociacions: "Confirmem la tesi que, fins que no hi hagi un nivell de conflictivitat i mobilització latent i desobedient als carrers i institucions, serà difícil aconseguir aquest referèndum".

Ha destacat que el Secretariat Nacional ha de desenvolupar les propostes que es van aprovar a l'Assemblea Nacional de juliol, ha defensat que les mobilitzacions després de la sentència de l'1-O han aconseguit fer avançar més la situació "que en dos anys de suposades estratègies" de partits polítics.

NOUS MEMBRES

Fernández, que és regidor a Reus (Tarragona), ha assegurat que el nou Secretariat Nacional es compromet a aprendre dels encerts i errors dels anteriors, i ha recordat que sorgeix del procés 50/60, impulsat després de l'Assemblea Nacional de juliol a Celrà (Girona).

Ha defensat que el nou equip està caracteritzat per la diversitat generacional, una gran distribució territorial, perfils que coneixen bé l'organització i uns altres molt joves amb experiència, tots amb compromís i "sentiment de pertinença i lleialtat a la CUP".

La majoria dels seus membres -11 dels 15- eren regidors en el passat mandat, cosa que dona una "amplíssima perspectiva municipalista" a l'ens, segons Fernández, que ha advocat per enfortir aquest aspecte i els espais de decisió, també després que en la consulta hagi participat el 38% de la militància i els hagi defensat el 69% dels votants.

Tots dos han assenyalat que la participació del 38% és més elevada que en altres processos de la formació però que han de treballar per ampliar-la -Fernández ha dit que hi pot haver cert desgast-, i Rovira ha afegit que, tot i que creuen que compten amb la confiança suficient, parlaran amb la militància per conèixer les raons per no defensar-los i treballar perquè la CUP estigui "cohesionada el màxim possible".

Els membres del nou Secretariat Nacional són Hugo Alvira, Sylvia Barragán, Aitor Blanc, Fabià Díaz, Dayana Santiago, Anna Saliente, Maria Rovira, Laia Santís, Sílvia Pagès, Jose Juan Almansa, Edgar Fernández, Joan López, Pau Juvilà, Ivà Gallego i Francesc Gabarrell.

La membre de l'anterior Secretariat Nacional Eulàlia Reguant ha destacat que aquest relleu en l'òrgan executor de l'organització culmina un procés d'enfortiment d'aquesta, i ha garantit: "Els que sortim, no sortim i marxem a casa, sinó que continuarem", amb diversos dels seus membres en institucions o en la militància.

CRISI I DRETS SOCIALS

Rovira ha avisat que, davant la nova crisi econòmica prevista, s'han de posar al centre els drets socials, amb el feminisme com a eix vertebrador, i ha afegit: "Els drets socials i les vides dignes suposen copejar l'autonomisme, la UE i l'Estat".

La cupaire, que ha dit que avançar a la Comunitat Valenciana i Balears és també un repte del Secretariat Nacional, ha apostat per articular la unitat popular per "desplegar diferents estratègies de desobediència" per aconseguir objectius polítics, la qual cosa ha insistit que passa per la mobilització permanent.