Publicat 11/01/2019 18:59

El nou president dels advocats catalans considera "una qüestió d'humanitat" que Rull sortís pel seu fill

El President Del Cicac Ignasi Puig Ventalló (Al Centre), L'Expresident Dj.
Europa Press

Ignasi Puig Ventalló assumeix el crrec per retornar la confiana en la justícia

BARCELONA, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

El recentment nomenat president del Consell de l'Advocacia Catalana, Ignasi Puig Ventalló, deg del collegi de Terrassa (Barcelona), ha valorat aquest divendres que és una "qüestió d'humanitat" que l'exconseller Josep Rull, en presó preventiva, pogués acudir a l'hospital a veure el seu fill després de patir una prdua de conscincia el 5 de gener.

En roda de premsa, a preguntes dels periodistes, Puig ha explicat que "moltes vegades la norma jurídica també ha de tenir present aquesta humanitat", davant de la decisió de la direcció de la presó de Lledoners (Barcelona), on est recls Rull, de donar el permís extraordinari per visitar-lo a l'hospital.

L'expresident del Consell Julio J. Naveira, deg del collegi de Mataró (Barcelona), ha indicat que, tal com va observar el jutge de gurdia de Manresa, la direcció d'un centre, en general, pot donar permisos en casos extraordinaris, si bé ara s'haur de determinar si en aquest cas concret "s'ha seguit el procediment de manera correcta".

Sobre la polmica pel recurs presentat per un advocat contra que recaigués en el Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona la causa per les declaracions de l'exsenador d'ERC Santi Vidal -posteriorment centrada en la logística de l'1-O--, Puig ha lamentat "l'opacitat" de les normes de repartiment dels assumptes en els jutjats barcelonins.

Així, ha valorat que les normes que s'havien publicitat als collegis recollien un precepte segons el qual no es podia repartir una causa al jutjat de gurdia entrant i sortint, la qual cosa sí va passar en aquest cas amb Instrucció 13.

Posteriorment, el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) i el Deganat de Barcelona van assegurar que des del 2010 s'havia modificat el sistema de repartiment i sempre que s'obstaculitzen en el sorteig telemtic els 33 jutjats d'instrucció barcelonins, i que les normes publicitades estaven desfasades.

Per aix, Puig ha criticat que no publicitaran les noves normes: "La justícia ha de ser transparent. Si no hi ha transparncia, com volem que el ciutad tingui confiana en la justícia?".

EVITAR EL DESPRESTIGI

El nou president del Consell, format pels degans dels 14 collegis d'advocats catalans, ha explicat en roda de premsa que assumeix el crrec amb el repte de retornar a la ciutadania la confiana en la Justícia.

"L'objectiu principal del meu mandat no pot ser un altre que treballar perqu aquest desprestigi no acabi repercutint de manera directa o indirecta en l'Advocacia", ha defensat.

Sobre el "collapse" de les causes als jutjats especialitzats en clusules bancries abusives, Puig ha explicat que durant el seu mandat seguir en la línia del seu predecessor, i ha criticat la situació amb 18.000 demandes pendents de resoldre, i que treballaran per estar al costat de la ciutadania a l'hora de reclamar els seus drets.

IGUALTAT

La nova vicepresidenta del Collegi, Encarna Orduna, degana del Collegi d'Advocats de Reus (Tarragona), ha explicat que estan impulsant i treballant des dels collegis per augmentar la presncia de la dona en l'mbit judicial, també a nivell institucional, perqu actualment només tres dels 11 collegis estan representats per dones.

Així mateix, s'han fixat com a objectiu algunes millores en l'mbit de la violncia masclista, com ara que les víctimes tinguin assistncia lletrada des del moment en qu acudeixen a denunciar en una comissaria dels Mossos d'Esquadra.

També reivindicaran diverses millores als edificis judicials perqu tinguin espais adequats i "dignes" per acollir les víctimes, així com formar els advocats en llenguatge inclusiu i de gnere.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés