Publicat 21/5/2019 15:25:05 +02:00CET

El nou cap de Govern d'Andorra tanca el primer gabinet paritari del Principat

El cap de Govern d'Andorra tanca el seu equip ministerial, el primer paritari del Principat
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 21 maig (EUROPA PRESS) -

El recentment proclamat cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, ha tancat el seu gabinet de ministres, que destaca per la seva paritat, la primera vegada que s'aconsegueix en la història del Principat, informa l'Executiu en un comunicat.

La vuitena legislatura democràtica tindrà sis ministres homes i sis dones repartits entre Demòcrates (DA, guanyador de les eleccions), Liberals d'Andorra (L'A) i Ciutadans Compromesos (CC), les tres forces que van pactar la governabilitat.

El número 2 d'Espot serà Jordi Gallardo, líder de L'A i que assumirà el ministeri de Presidència, Economia i Empresa; i Èric Jover (DA), fins ara ministre d'Educació, assumirà la cartera de Finances i també serà el portaveu de l'executiu.

El ministeri d'Educació i Ensenyament Superior ha estat assignat a Ester Vilarrubla (DA), fins ara directora de l'Escola Andorrana; el de Salut al ja ex-director assistencial de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, Joan Martínez Benazet (DA), i el de Cultura i Esports a l'advocada Sílvia Riva (DA).

Maria Ubach (DA) repeteix com a ministra d'Afers Exteriors, igual que Jordi Torres (DA), que continuarà dirigint Ordenació Territorial, i Sílvia Calvó (DA), que seguirà a Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

A més de Presidència, L'A es queda amb Assumptes Socials, Habitatge i Joventut, que encapçalarà Víctor Filloy; Turisme, que liderarà Verònica Canals (fins ara directora general de Saetde, societat que gestiona les estacions del Pas de la Casa-Grau Roig); i Funció Pública i Reforma de l'Administració, que assumeix Judith Pallarés.

I l'únic ministeri que s'ha assignat a CC és el de Justícia i Interior, que liderarà l'advocat Josep Maria Rossell.

Els dotze nous ministres, juntament amb els elegits per a les Secretaries d'Estat, juraran el càrrec aquest dimecres al migdia a l'Auditori Nacional d'Andorra, a Ordino.