Publicat 10/8/2019 17:08:51 +02:00CET

Normalitat a l'aeroport de Barcelona a la tarda malgrat la vaga de vigilants

Filtre de seguretat en la T1 de l'Aeroport de Barcelona
EUROPA PRESS

EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 10 ago. (EUROPA PRESS) -

La situació a l'aeroport de Barcelona és de normalitat aquest dissabte a la tarda malgrat la vaga dels vigilants de filtres de seguretat, amb entre 10 i 15 minuts d'espera a la T1 i al voltant de 5 a la T2.

Els treballadors de Trablisa segueixen amb la vaga indefinida i de 24 hores iniciada el divendres per exigir millores laborals i salarials, com un plus d'un euro per hora treballada per compensar la sobrecàrrega de treball, i s'han decretat uns serveis mínims del 90%.

La presidenta del Comitè de Centre de Trablisa a l'aeroport de Barcelona, Genoveva Sierra, ha dit aquest dissabte que els vigilants estan rebent "pressions" i que s'ha canviat el seu mètode de treball habitual, i ha assegurat que estan esperant negociar amb l'empresa, encara que aquesta no ha contactat amb ells, afirma.

AL MATÍ

La protesta ha tingut poca incidència per als usuaris fins a la tarda d'aquesta segona jornada, ja que aquest dissabte al matí les esperes per passar els filtres de seguretat també s'han situat entre 10 i 15 minuts de mitjana.

Només a primera hora les cues s'han apropat als 20 minuts a la T1 a causa de l'elevat nombre de vols amb sortides programades sobre les 6.00, una dinàmica que es pot emmarcar en la normalitat de l'aeroport, han apuntat fonts d'Aena.

Entre sortides i arribades, Aena estima que 185.000 passatgers van passar per l'aeroport el divendres, mentre que el càlcul per a aquest dissabte és de 160.000, i la previsió per al diumenge és de 180.000.