Actualitzat 3/9/2019 6:18:32 +00:00 CET

Només el nucli més proper a Sánchez coneix quines mesures d'Unides Podem inclourà en la seva proposta de programa

(I-D) La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, el secretari general del PSOE i president del Govern en funcions, Pedro Sánchez i la portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats i vicepresidenta del PSOE, Andriana Llastra, durant la reunió de
Óscar J.Barroso - Europa Press

MADRID, 2 set. (EUROPA PRESS) -

Només el nucli més proper al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, coneix quina part del programa de UP ha incorporat el líder del PSOE a la seva proposta d'acord programàtic que publicarà el dimarts amb l'objectiu de convèncer la formació morada perquè permeti la seva investidura.

L'Executiva Federal del PSOE --que està formada per mig centenar de persones-- s'ha reunit aquest dilluns a Ferraz per donar llum verda al document. Tot i això, assistents a aquesta trobada han precisat a Europa Press que el text que ha rebut l'aval de l'Executiva no estava complet, perquè hi faltava prop d'un 10% que Sánchez i el seu nucli dur no volen donar a conèixer fins dimarts.

Sánchez ha demanat a la seva direcció un vot de confiança pel que fa a les mesures que hi falten, on hi haurà alguna sorpresa que el líder socialista es reserva per a l'acte a la Estación de Chamartín on es donarà a conèixer el document.

El PSOE ja ha avançat que la seva proposta d'acord programàtic incorporarà algunes propostes del programa electoral d'UP i de l'última oferta de negociació presentada a l'agost pels morats, però fins avui no ha desvetllat quines són aquestes mesures.

A la reunió de l'Executiva, Sánchez ha informat que l'única opció possible per evitar una repetició electoral passa perquè UP doni el seu vistiplau a l'acord programàtic en que porta treballant les darreres setmanes, i que ha completat amb aportacions de la societat civil.

El PSOE està obert a que UP faci contribucions al document, sempre que siguin compromisos assumibles pels socialistes, els quals no obriran la negociació sobre la totalitat del document, que serà presentat als morats ja molt definit amb 300 mesures.

La direcció del partit es mostra unida entorn la convicció del líder que és millor anar a una repetició electoral ara que dintre d'uns mesos després de comprovar la feblesa d'un Govern de coalició amb UP.

Ara bé, a la trobada hi ha hagut una intervenció d'un membre de la direcció que creu que el partit no ha donat mostres evidents d'haver intentat un acord amb UP per tots els mitjans possibles.

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  La pandèmia de coronavirus supera el milió de contagis i deixa més de 51.000 morts

 3. 3

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 4. 4

  Bargalló diu que s'hauran de treballar "aspectes emocionals" en tornar a classe

 5. 5

  L'Ajuntament de Lleida suspèn la festa major de maig pel coronavirus