TARRAGONA 22 juny (EUROPA PRESS) -
L'empresa catalana Nomen Foods ha desenvolupat un tipus d'arròs germinat de cocció més ràpida que pot oferir beneficis neurològics com la calma de l'angoixa i l'insomni, així com beneficis hepàtics i antiinflamatoris, segons els primers estudis preliminars.
Per al seu desenvolupament ha comptat amb el suport d'Acció (l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat), mitjançant un ajut de 73.900 euros de la línia de Noves Oportunitats de Negoci, informa aquest diumenge la Conselleria d'Empresa en un comunicat.
Aquesta nova varietat té un alt contingut en gaba (tretze vegades més que en l'arròs blanc), un àcid gamma-aminobutíric que és el principal neurotransmissor inhibidor en el sistema nerviós central, per la qual cosa pot oferir beneficis neurològics.
El director corporatiu de Nomen Foods, Raúl Carles, ha explicat que van comprar una màquina germinadora el 2016 i ara exploren diferents socis per iniciar la "producció a gran escala", ja que pretén comercialitzar el producte promocionant-ne els beneficis mèdics.
Nomen Foods és una societat creada el 2017 a Deltebre (Tarragona) i és la primera empresa arrossera del món amb el certificat B Corp, que distingeix les companyies amb destacats estàndards socials, ambientals i comunitaris.