Publicat 26/05/2020 11:57CET

El nombre d'hipoteques sobre habitatges va caure un 27,2% durant la segona quinzena del mes de març

Promoció de Grup Avintia per AQ Acentor a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona): 124 habitatges
GRUPO AVINTIA / AQ ACENTOR - Archivo

L'endeutament hipotecari cau un 2,6% el primer trimestre, fins als 126.906 euros, segons els registradors

MADRID, 26 maig (EUROPA PRESS) -

El nombre d'hipoteques sobre habitatges constituïts mitjançant la inscripció registral durant la segona quinzena del mes de març, període inicial de l'estat d'alarma, va baixar un 27,3%, i les hipoteques sobre el total de finques un 28,7%, segons l'estadística immobiliària del Col·legi de Registradors.

Així, l'endeutament hipotecari per habitatge a Espanya va disminuir un 2,6% el primer trimestre de l'any en comparació amb el trimestre anterior, amb una mitjana de 126.906 euros per habitatge.

En aquest sentit, la quantia mitjana dels tipus d'interès de contractació inicial dels nous crèdits hipotecaris va ser del 2,2% entre gener i març, i va baixar 0,07 punts percentuals en relació amb el quart trimestre de l'any passat.

Els crèdits hipotecaris formalitzats a tipus d'interès fix van presentar una quantia mitjana del 2,5%, mentre que en els variables el tipus d'interès mitjà va ser del 2%, que mostra una diferencial que s'ha reduït 0,49 punts percentuals entre tots dos tipus.

Per comunitats, es van registrar vuit descensos trimestrals. Les quanties mitjanes més baixes les van registrar el País Basc (1,8%), Navarra (2,0%) i la Comunitat de Madrid (2,1%), mentre que els tipus d'interès mitjans més alts Extremadura (2,4%), Catalunya (2,4%) i Andalusia (2,3%).

Els registradors destaquen que els indicadors d'accessibilitat han presentat una millora significativa, amb una reducció trimestral del 4,1% en la quota hipotecària mensual mitjana (579,2 euros) i d'1,42 punts percentuals en el percentatge d'aquesta quota pel que fa al cost salarial (29,6%).

IMPAGAMENTS HIPOTECARIS

Durant el primer trimestre de l'any es van registrar 5.508 certificacions d'habitatge per execució d'hipoteca, un 25,2% menys respecte al mateix trimestre de l'any passat. Les comunitats on més es van registrar van ser la Comunitat Valenciana (1.365), Catalunya (1.176) i Andalusia (994).

Alhora, es van produir 1.405 operacions de dacions en pagament entre gener i març, amb un descens interanual del 14,5%. Un altre cop van ser la Comunitat Valenciana (432), Andalusia (280) i Catalunya (278) les comunitats amb un nombre més alt d'aquest tipus d'operacions.

el més llegit

 1. 1

  Un ferit per arma blanca al coll i un detingut en una baralla entre un grup de joves a Cornellà

 2. 2

  AMPLIACIÓ:Tremosa aposta perquè el Govern autoritzi la reobertura de bars i restaurants si s'aplica el toc de queda

 3. 3

  El comerç de Mataró tem un tancament "massiu" de locals amb la segona onada de la crisi sanitària

 4. 4

  El sector de la restauració es concentra a la plaça Sant Jaume una setmana després del tancament i exigeix treballar

 5. 5

  AMPLIACIÓ:El sector de la restauració es concentra a la plaça Sant Jaume una setmana després del tancament i exigeix treballar

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés