Publicat 28/10/2015 15:31

Noel Alimentaria obrirà als EUA una fàbrica el 2016 amb un soci local

Salón Gourmet de Madrid, comida, chorizo, embutido, salchichón
EUROPA PRESS

No preveu que l'informe de l'OMS impacti en les seves vendes, que seran de 215 milions aquest 2015

BARCELONA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

La companyia especialista en embotits i carn Noel Alimentaria preveu obrir el 2016 una planta de producció a Nova Jersey (Estats Units) de la mà d'un soci local per desenvolupar conjuntament xoriç i pernil serrà.

En una trobada amb premsa al Congrés Aecoc 2015, el director general de Noel Aimentaria, Joan Boix, no ha volgut revelar el soci amb el qual emprendrà el projecte ni tampoc la quantia de la inversió, tot i que ha assegurat que es tracta d'un projecte "molt important".

En aquesta nova fàbrica es produirà el xoriç i es tallarà el pernil serrà que prèviament s'hagi elaborat a Espanya, i Boix ha sostingut que la companyia ha escollit els Estats Units per l'oportunitat que suposa l'elevada proporció de població hispana resident.

Si el projecte té èxit, Noel ja està estudiant replicar aquest model a la Xina: "Volem replicar-lo a altres països, però amb molta cautela. Preveiem la Xina perquè el veiem com el país del futur per als embotits, formatges i vins espanyols. Tenim força contactes a la Xina i estem mirant aquest país amb lupa".

Noel Alimentaria, que té nou plantes de producció i una plantilla superior als 900 treballadors, va tancar l'exercici 2014 amb una facturació de 197 milions d'euros, i la previsió per a aquest 2015, quan celebra el seu 75 aniversari, és arribar als 214 milions.

Actualment, la companyia, que va començar a dedicar-se a l'exportació de manera regular fa una dècada, factura als mercats exteriors el 50% de les seves vendes, i comercialitza els seus productes a 57 països; els productes més ben valorats han estat el xoriço i el pernil ibèric.

En paral·lel a aquesta nova factoria als Estats Units, Noel Alimentaria, fundada a Olot (Girona) el 1940, ha iniciat aquest any la inversió de 30 milions d'euros en la construcció d'una planta annexa a la seva seu principal del Pla de Begudà, on ubicarà un centre logístic, ampliarà la zona de producció d'embotits curats i la secció de cuits; el nou centre ja està construït en un 80% i s'inaugurarà a la primavera del 2016.

INFORME OMS

Preguntat per si l'informe de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que afirma que la carn processada i els productes fumats són cancerígens, pot afectar aquests plans d'inversió o les vendes, Boix ho ha negat categòricament.

"Agafem l'informe amb molta cautela. Cal valorar que aquest informe agafa un ventall molt gran de productes, i crec que caldria analitzar producte per producte. La nostra política sempre ha estat la de millorar la qualitat i la seguretat alimentàries", ha afirmat.

"Per això, dono un missatge d'optimisme, perquè la gran majoria de les empreses espanyoles estem treballant cada dia millor en innovació, buscant fórmules més netes, productes més sans i que conservin tots els nutrients", ha afegit.

Sobre el procés sobiranista de Catalunya, Boix ha sostingut: "Mirem amb preocupació què està passant políticament, però com a empresa no hem notat absolutament res, ni a l'exterior ni a la resta d'Espanya".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés