Publicat 12/4/2019 15:39:03 +02:00CET

La Nobel de la Pau Jody Williams assegura que s'estan vulnerant els drets dels presos

AMP.- Procés.- La Nobel de la Paz Jody Williams assegura que s'estan vulnerant els drets dels presos
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

La Premi Nobel de la Pau Jody Williams ha defensat que s'estan vulnerant els drets dels dirigents independentistes empresonats per impulsar l'1-O i ha alertat que, si no se'ls defensa ara, més endavant, seran uns altres els que hagin de ser defensats.

"Cal defensar els drets humans dels presos polítics perqu qui ens defensar a nosaltres quan vinguin a per nosaltres?", ha advertit en una declaració institucional juntament amb el president del Parlament, Roger Torrent.

"Estic contenta de ser aquí (a Catalunya) per defensar els drets dels presos polítics", ha dit, i ha expressat que els drets humans cal defensar-los globalment.

El president ha agrat la seva presncia al Parlament en qu compareixer davant la Comissió de Drets Civils i Polítics que se celebra aquest divendres a la Cambra catalana: "Vull agrair-li també el seu compromís amb la pau i els drets humans durant tota la seva vida".

Ha recordat que onze dels dotze processats són o han estat membres de la cambra i que un d'ells és l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que suposa "la primera presidenta d'una cambra detinguda".

"La millor manera de defensar els drets polítics i civils és exercir-los. Per aix, els catalans continuarem sortint al carrer", ha expressat el president que ha demanat una solució dialogada que acabi en un referndum.

En aquest sentit, el president de la Cambra ha expressat la importncia de l'"exemple del compromís d'un referent com Williams que trenca barreres".