Publicat 30/6/2020 21:58:38 +02:00CET

Nissan registra un ERO que afecta a 2.525 treballadors a Catalunya

Els treballadors de Nissann, en una marxa nocturna per la ciutat de Barcelona en protesta pel tancament de les plantes a Catalunya,  a 8 de juny de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

   BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

   Nissan ha registrat aquest dimarts un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta a 2.525 treballadors a Catalunya, han explicat a Europa Press fonts coneixedores.

   En un tuit recollit per Europa Press, el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir l'Homrani, ha lamentat que aquesta mesura afecti a milers de treballadors: "Vetllarem pels seus drets".

   "Els qui van promoure la reforma laboral, els que li van donar suport i els que no l'han derogat avui són l'exponent d'un fracàs polític en defensa dels drets laborals", ha sostingut.

   En paral·lel, aquest dimarts han començat les consultes amb el comitè designat per representants sindicals de les empresa locals, després de diverses reunions entre Nissan i el comitè d'empresa europeu.

   La companyia va informar de la seva decisió de tancar les plantes de l'automobilística a Catalunya el passat 28 de maig; des de llavors, ha anunciat que mantindrà el magatzem de recanvis situat al Prat de Llobregat (Barcelona), i es planteja la continuïtat de certes activitats no relacionades amb la fabricació com el Centre Tècnic Europeu a Barcelona (NTCE Spain) i Compres.

Contador