Publicat 25/7/2019 16:18:32 +02:00CET

Nissan redueix un 94,5% el benefici trimestral i retallarà la plantilla en 12.500 persones

Euskadi es la tercera comunidad con mayor volumen de ofertas de empleo, según un informe de Adecco
David Zorrakino - Europa Press

YOKOHAMA (JAPÓ), 25 jul. (EUROPA PRESS) -

Nissan va registrar un benefici net de 6.400 milions de iens (53,1 milions d'euros) en el primer trimestre fiscal japonès (d'abril a juny), la qual cosa es tradueix en una caiguda del 94,5% en comparació amb el mateix període de l'exercici precedent, i ha anunciat que efectuarà una retallada de plantilla de 12.500 persones per a finals del 2022.

La companyia va explicar que aquesta reculada es deu a la caiguda de les vendes en diferents regions, així com al fet que la rendibilitat de l'empresa es va veure "afectada negativament" per uns ingressos menors, l'augment del cost de les matèries primeres i la fluctuació del tipus de canvi.

El benefici operatiu del fabricador asiàtic es va situar en 1.600 milions de iens (13,3 milions d'euros) entre l'abril i el juny, la qual cosa representa una baixada del 98,5% respecte al mateix període de l'any fiscal previ, mentre que la facturació va ser de 2,37 bilions de iens (19.702 milions d'euros), un 12,7% menys.

D'aquesta manera, el marge operatiu sobre les vendes de Nissan va passar d'un 4% en el primer trimestre fiscal japonès del 2018 a un 0,1% en el mateix període d'aquest any. Les matriculacions mundials de la companyia es van situar en 1,23 milions d'unitats, un 6% menys.

PROCÉS DE REESTRUCTURACIÓ OPERATIVA

Nissan ha confirmat que està implementant "reformes estratègiques" per construir una base operativa que asseguri la rendibilitat de l'empresa a mitjà termini.

En aquest context, reduirà la capacitat de producció global en un 10% i durà a terme una retallada de plantilla de 12.500 persones per a finals del 2022, cosa que suposa al voltant d'un 5% de la seva força laboral total, conformada per unes 250.000 persones.

Nissan opera dues plantes de producció a Espanya, a la Zona Franca de Barcelona, on fabrica els models Navara, NV200, i-NV200 i Renault AlasKan, i a Àvila, on fabrica el NT400 Cabstar. En total, empra un total de 4.000 persones.

Així mateix, reduirà també en "almenys" un 10% la seva línia de producte per a finals d'aquest any, amb la finalitat de millorar la competitivitat en concentrar la inversió en models estratègics.

"Aprofitant la nostra visió de Nissan Mobility, continuarem fent inversions substancials en tecnologies que enfortiran la competitivitat dels productes. Això inclou el desplegament continu i l'evolució del sistema d'assistència al conductor ProPILOT de la companyia, així com el llançament de vehicles amb motors elèctrics (i-POWER i amb bateria elèctrica) en nous mercats", van assegurar des de Nissan.

el més llegit

 1. 1

  Detingut en Sant Adrià (Barcelona) un home cercat a Anglaterra per assassinat

 2. 2

  Torra lamenta que l'independentisme és "l'únic objectiu a batre" per l'Estat

 3. 3

  Un home de 72 anys mata la seva dona i se suïcida a l'Escala

 4. 4

  El Canal 33 innova el seu contingut cultural amb la incorporació de dues sèries documentals

 5. 5

  Barcelona serà la seu del congrés anual del 2022 de la xarxa europea sobre habitatge