Publicat 1/4/2019 18:12:22 +02:00CET

Nissan proposa prejubilar-se a la Zona Franca amb el 80% del salari fins als 63 anys d'edat

EUROPA PRESS

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

Nissan ha proposat els treballadors de la seva planta a la Zona Franca de Barcelona prejubilacions amb el 80% del salari net fins als 63 anys, en la primera reunió entre la direcció i el comit d'empresa després d'anunciar la setmana passada una reducció de 600 ocupacions i una inversió de 70 milions d'euros en una fbrica de pintura.

En un comunicat aquest dilluns, la companyia automobilística ha explicat que pretén dur a terme aquesta retallada de personal mitjanant "prejubilacions i baixes voluntries per a personal directe, semidirecte i indirecte".

El comit d'empresa ha manifestat el seu desacord amb la proposta, i ha exigit un pla industrial a llarg termini que contempli inversions, nous models i garanties d'ocupació, així com un increment salarial, segons ha informat Nissan.

La companyia va anunciar que anava a reduir la seva plantilla en 600 treballadors al llarg del 2019 i també signar un nou conveni collectiu amb vigncia fins el 2021 perqu el descens de la producció de la seva planta "en els cinc darrers anys supera el 50%".

La direcció ha assegurat que aposta per un "dileg obert i en positiu" amb els treballadors, i ha citat els seus representants a una segona reunió aquest dijous.