Publicat 2/9/2020 16:00:22 +02:00CET

Nissan, les administracions i els sindicats constitueixen la comissió per reindustrializar les plantes catalanes

Imatge de la constitució de la taula de treball.
NISSAN

BARCELONA, 2 set. (EUROPA PRESS) -

La direcció de Nissan Motor Ibérica, els sindicats i les administracions públiques han constituït aquest dimecres la comissió de treball per arrencar el projecte de reindustrialització de l'activitat de producció de Nissan als centres de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca (Barcelona).

En la reunió, que s'ha celebrat de manera presencial a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, hi han participat, entre d'altres, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón; el responsable d'Operacions Industrials de Nissan a Espanya, Frank Torres, i membres de les quatre organitzacions sindicals --SIGEN-USOC, CCOO, UGT i CGT-- amb representació en els comitès d'empresa de les plantes.

La creació d'aquesta comissió va ser un dels punts que recull l'acord que van assolir a començament d'agost la direcció de Nissan i la representació dels treballadors, després de finalitzar les negociacions sobre la intenció de la companyia de tancar la fàbrica de Zona Franca.

"Nissan està compromès a explorar alternatives de futur que puguin donar una solució de reindustrialització en benefici dels nostres treballadors i proveïdors. Acordar el manteniment de l'activitat industrial fins el desembre del 2021 ens ha permès guanyar temps per treballar en aquestes alternatives", ha indicat Torres.

De la seva banda, la titular d'Indústria ha destacat que la reindustrialització de les plantes és una "prioritat" per a l'executiu central. "La unitat d'acció és una fortalesa per atreure projectes industrials que permetin garantir les capacitats productives i l'ocupació i que alhora contribueixin a modernitzar la indústria catalana i espanyola", ha subratllat Maroto.

Àngels Chacón ha insistit a donar prioritat a projectes industrials en el camp de l'automoció o la mobilitat per "mantenir viu i competitiu" aquest ecosistema de la indústria a Catalunya.

"Els representants sindicals creiem que amb la constitució de la taula de reindustrialització s'engega un dels principals objectius de l'acord del passat 5 d'agost. Treballarem de manera conjunta per buscar la millor alternativa industrial que garanteixi els llocs de treball de Nissan i el teixit industrial actual", han reivindicat els representants dels treballadors.

Contador