Nissan anuncia l'ERO per 600 treballadors als seus centres de Barcelona davant la mancada d'acord

Publicat 12/4/2019 16:37:24CET
Nissan anuncia el ERE para 600 trabajadores en sus centros de Barcelona ante la falta de acuerdo
NISSAN

MADRID, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

Nissan Motor Ibèrica ha anunciat aquest divendres als representants dels treballadors dels centres de Barcelona (Zona Franca i Montcada) l'inici del procés per a la propera presentació d'una regulació d'ocupació col·lectiva i que afectarà 600 treballadors.

La companyia ha justificat la seva decisió davant la "manca d'acord" manifestada en les últimes reunions amb el comitè d'empresa per negociar les mesures de competitivitat i el XXIV Conveni Col·lectiu.

"La decisió vol aconseguir l'imperant objectiu de la companyia d'aconseguir un acord que permeti dur a terme les mesures d'ajust necessàries per poder garantir la competitivitat i la sostenibilitat de les plantes de Barcelona", ha subratllat en un comunicat.

En aquest sentit, el fabricant, que pretén una reducció de plantilla de 600 persones, continuar apostant per prioritzar les mesures de caràcter voluntari i un pla de prejubilacions. Les condicions que ofereix la direcció en la regulació són compensar els treballadors que s'acullin a les prejubilaciones amb el 80% del salari net fins a la jubilació als 63 anys d'edat.

D'altra banda, la direcció de Nissan Motor Ibèrica ha donat un termini de 14 dies a la representació social per constituir la comissió negociadora, període a partir del qual s'iniciaran les negociacions.

La multinacional també ha confirmat la seva intenció d'invertir 70 milions d'euros en una nova planta de pintura d'acord amb els nous requisits mediambientals. "Aquesta inversió està condicionada a la consecució de les mesures d'ajust plantejades", ha assenyalat.

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 3. 3

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 4. 4

  Desallotgen 300 persones d'una urbanització pròxima al riu Tordera

 5. 5

  Mor el treballador municipal que estava ferit crític després de ser apunyalat a Barcelona

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista