Publicat 12/4/2019 16:37:24 +02:00CET

Nissan anuncia l'ERO per 600 treballadors als seus centres de Barcelona davant la mancada d'acord

Nissan anuncia el ERE para 600 trabajadores en sus centros de Barcelona ante la falta de acuerdo
NISSAN

MADRID, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

Nissan Motor Ibrica ha anunciat aquest divendres als representants dels treballadors dels centres de Barcelona (Zona Franca i Montcada) l'inici del procés per a la propera presentació d'una regulació d'ocupació collectiva i que afectar 600 treballadors.

La companyia ha justificat la seva decisió davant la "manca d'acord" manifestada en les últimes reunions amb el comit d'empresa per negociar les mesures de competitivitat i el XXIV Conveni Collectiu.

"La decisió vol aconseguir l'imperant objectiu de la companyia d'aconseguir un acord que permeti dur a terme les mesures d'ajust necessries per poder garantir la competitivitat i la sostenibilitat de les plantes de Barcelona", ha subratllat en un comunicat.

En aquest sentit, el fabricant, que pretén una reducció de plantilla de 600 persones, continuar apostant per prioritzar les mesures de carcter voluntari i un pla de prejubilacions. Les condicions que ofereix la direcció en la regulació són compensar els treballadors que s'acullin a les prejubilaciones amb el 80% del salari net fins a la jubilació als 63 anys d'edat.

D'altra banda, la direcció de Nissan Motor Ibrica ha donat un termini de 14 dies a la representació social per constituir la comissió negociadora, període a partir del qual s'iniciaran les negociacions.

La multinacional també ha confirmat la seva intenció d'invertir 70 milions d'euros en una nova planta de pintura d'acord amb els nous requisits mediambientals. "Aquesta inversió est condicionada a la consecució de les mesures d'ajust plantejades", ha assenyalat.