Publicat 10/9/2019 18:08:51 +02:00CET

Netanyahu anuncia que Israel annexionarà la Vall del Jordà si guanya les eleccions

Benjamin Netanyahu
Ilia Yefimovich/dpa

MADRID, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha anunciat aquest dimarts que annexionarà a Israel la Vall del Jordà --la zona fronterera amb Jordània i que es troba a la Cisjordània ocupada-- si guanya les eleccions de la setmana vinent.

Netanyahu ha promès posar sota "sobirania israeliana" tots els assentaments israelians de Cisjordània si és reelegit. "El proper Govern aplicarà la sobirania israeliana a la Vall del Jordà", ha afegit, cosa que significa l'annexió efectiva d'aquest territori palestí.

No obstant això, ha aclarit que esperarà a fer aquest pas "després de les eleccions" per respecte a l'Administració de Donald Trump i la seva esperada proposta de pau entre israelians i palestins, que Washington ha avançat que es coneixerà després de la cita amb les urnes a Israel el proper 17 de setembre.

"Vull un mandat clar per posar sota sobirania israeliana tots els assentaments", ha defensat en la seva intervenció, segons informa el mitjà 'Times of Israel'.

El primer ministre ha defensat que, amb un mandat clar a les urnes, Israel podrà "definir per fi les seves fronteres permanents, i prometre que Judea i Samaria (Cisjordània) no es convertiran en Gaza".