Publicat 21/04/2021 11:13CET

Nestlé i Randstad creen la plataforma TalentoXHoreca per donar suport a l'ocupació en la restauració

Nestlé i Randstad creen la plataforma TalentoXHoreca per donar suport a l'ocupació en la restauració.
NESTLÉ/RANDSTAD

   Connecta gratuïtament empreses i candidats del sector i inclou formació en línia

   BARCELONA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

   Nestlé i Randstad han engegat la plataforma en línia gratuïta TalentoXHoreca perquè sigui un punt de trobada laboral entre empreses i treballadors de l'hostaleria a Espanya i Portugal, i a més els candidats es poden formar virtualment amb aquesta plataforma.

   Totes dues empreses impulsen la iniciativa per les restriccions i la crisi sanitària del coronavirus i tenint en compte que el nombre de contractes signats en hostaleria ha caigut a Espanya un 75 per cent l'últim any, informen aquest dimecres en un comunicat conjunt.

   Fan costat així a la recuperació del sector Horeca (hotels, restaurants i cafeteries) connectant les empreses que busquen candidats qualificats amb els professionals que busquen feina (com ara xefs, baristes i cambrers).

   El candidat s'ha de registrar al web (www.randstad.es/talentoxhoreca), emplenar el seu perfil, constatar la seva experiència i preferències laborals, i fer una prova d'habilitats tècniques.

   Aleshores la plataforma mostrarà al candidat cursos de formació per al seu perfil i també una selecció d'oportunitats laborals: si s'interessa per cap i el seleccionen, s'entrevistarà amb l'ocupador presencialment o per videoconferència.

   Les empreses també s'han de registrar a la plataforma i, quan demanin un candidat, rebran en 24 hores una preselecció segons el perfil sol·licitat.

   L'espai de formació en línia, amb el suport de la start-up Bugle, ofereix uns 400 continguts sobre la professió, com ara cursos per a baristes, i altres per aprendre a gestionar un negoci o afrontar un procés de selecció, i classes d'idiomes pensades per a l'hostaleria.

JACQUES REBER

   El director general de Nestlé España, Jacques Reber, ha constatat la voluntat de contribuir a una recuperació ràpida: "Volem ser una força que impacti positivament en la vida de les persones i aquesta iniciativa mostra, un cop més, que ens prenem molt seriosament aquesta ambició".

   El CEO de Randstad Iberia, Jesús Echevarría, ha definit la plataforma com un projecte que transforma les persones i la societat: "És el propòsit correcte en el moment correcte per ajudar els candidats i ajudar les empreses en aquesta dura situació".

   I el director de Nestlé Professional a Espanya i Portugal, Victor Martins, ha destacat que aquesta divisió comercialitzadora d'aliments i begudes per a fora de casa ajuda el sector des que va començar la pandèmia, amb aquesta nova plataforma i anteriorment amb la campanya solidària 'Siempre abiertos para ti'.

   En aquesta campanya, han estat en contacte amb els seus clients i professionals del sector "per augmentar la resiliència de milers de petites i mitjanes empreses oferint-los solucions adaptades a les seves necessitats o donacions de producte per incentivar el consum".

LA SITUACIÓ DEL SECTOR

   Segons Randstad, prop del 63 per cent d'empresaris de l'hostaleria no esperen una recuperació total fins el segon trimestre del 2022, mentre que el 81 per cent de totes les empreses espanyoles espera haver arribat llavors als nivells previs a la irrupció de la crisi.

   Des del juliol, el nombre de contractes signats en l'hostaleria ha baixat un 75,4 per cent: des d'aquell mes --sostre de la contractació en el sector després d'irrompre la pandèmia-- s'han deixat de signar 176.182 contractes, passant dels 233.752 als 57.570 actuals.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés