Publicat 6/10/2019 13:14:50 +02:00CET

Neix un sindicat per "sumar les forces suficients" per millorar les condicions del sector TIC

TIC
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Vol estar a la taula de negociació del futur conveni sectorial

BARCELONA, 6 oct. (EUROPA PRESS) -

Un grup de treballadors del sector de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) a Barcelona han creat el sindicat estatal Xarxa Sindical TIC (RSTIC), com "l'única manera per sumar les forces suficients" de cara a millorar les seves condicions laborals, amb propostes com augments salarials i control de la jornada.

La representant sindical Susana Maymó ha explicat a Europa Press que el principal objectiu és formar part de la propera taula de negociació del conveni sectorial, ja que l'actual caduca al desembre, i esperen que es comenci a discutir l'any que ve.

Susana Maymó ha explicat que el futur conveni ha d'abordar "aspectes fonamentals" com el salari i la jornada dels treballadors TIC.

A més, ha alertat que les taules salarials del sector són una "vergonya", així com la quantitat d'hores que treballen, i ha afegit que també s'han d'incloure qüestions en apogeu com el teletreball.

A QUI VA DIRIGIT

RSTIC ha nascut per "fer cara d'una manera ferma i constant" a la direcció de les seves empreses i les patronals, com també s'exposa en el fullet informatiu.

Es dirigeix a informàtics, consultors, tècnics de camp i enquestadors, entre d'altres professionals que es troben sota la protecció del conveni col·lectiu estatal d'empreses de consultoria i estudis de mercat i de l'opinió pública.

L'organització té caràcter estatal i defensa que fuig de "les opacitats, interessos ocults, intercanvis de favors en l'àmbit empresarial i veritats a mitges" dels sindicats majoritaris.

"Transparència total, tant dels recursos del sindicat com de la destinació de les quotes", exposa el sindicat, que està assessorat per la cooperativa d'advocats Col·lectiu Ronda.

RSTIC compta de moment amb 150 afiliats a Catalunya i té representació en empreses com Indra Solucions Tecnològiques de la Informació, GFT i Ricoh, funciona de manera assembleària i les decisions rellevants es consensuen entre els seus afiliats.