Publicat 19/6/2019 17:32:53 +02:00CET

Navarro (CZFB) reivindica que Barcelona serà la "capital del comerç i economia internacional"

El Cercle Eqüestre felicita a Collboni i lloa els seus "guanyes de treballar per Barcelona de forma positiva"
CÍRCULO ECUESTRE

La setmana vinent se celebrarà el Congrés Mundial de Zones Franques, el SIL i d'altres esdeveniments

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

El delegat especial de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, ha reivindicat que Barcelona serà la "capital del comerç i economia internacional" la setmana vinent amb la celebració de diferents congressos, com el Congrés Mundial de Zones Franques, el Saló Internacional de la Logística (SIL), InTrade Summit BCN i eDelivery Barcelona.

Ho ha dit en la conferència 'El consorci de la Zona Franca, fàbrica d'oportunitats' que s'ha celebrat aquest dimecres al Cercle Eqüestre, a la qual han assistit la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el diputat del PSC Salvador Illa, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, entre d'altres.

Navarro ha sostingut que la ciutat reunirà durant tres dies 419 conferenciants internacionals i uns 5.000 assistents i comptarà amb 62 sessions en els diferents esdeveniments que tindran lloc: "Mai a la història s'han reunit tants esdeveniments que tenen a veure amb el món de l'economia i el comerç internacional".

Ha raonat que aquests congressos s'emmarquen en un dels pilars del CZFB, que és el del desenvolupament econòmic i social del territori, i també en els seus orígens, el de la promoció econòmica.

Navarro ha indicat que els altres pilars de l'actuació del CZFB són la sostenibilitat econòmica a llarg termini i la integració urbana i la sostenibilitat mediambiental, per la qual cosa ha remarcat que tenen una importància total els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Ha sostingut que el CZFB ha de tenir més zones verdes per guanyar en comoditat per a tots els seus agents i que "no sigui tan dur i sigui més amable", tant des del punt de vista visual com en el seu ús.

ALIANCES

Navarro ha defensat les aliances amb els actors que envolten el CZFB, com ara el Port i l'Aeroport de Barcelona i les infraestructures ferroviàries: "Les practiquem i les practicarem més encara".

El delegat especial de l'Estat en el CZFB ha subratllat que la "garantia de l'èxit" és la col·laboració público-privada i que el sector públic ha d'impulsar una relació amb el privat que sigui intensa i lleial.

INDÚSTRIA 4.0

Navarro ha advocat per "impregnar" el polígon del CZFB de la indústria 4.0 i que les diferents empreses presents adoptin aquesta nova manera de fabricar, a més de noves tecnologies com la fibra òptica i el 5G.

"Hem d'estar presents" en aquest nou entorn econòmic, ha remarcat Navarro i ha assegurat que fer-ho permetrà que noves oportunitats arribin a tots els ciutadans.

Ha exposat com a exemple d'aquesta nova economia la impressió 3D i la incubadora de companyies que ha desenvolupat el CZFB, que ha apuntat que serà molt útil per a l'automoció, la indústria aeronàutica i espacial i la medicina.

Ha assenyalat que la segona fase d'aquesta incubadora, que ha acollit 20 empreses en els seus primers 100 dies i espera arribar al centenar en els propers cinc anys, serà que aquestes companyies desenvolupin la seva activitat a la Zona Franca.

el més llegit

 1. 1

  Extingit l'incendi a la indústria de Sarrià de Ter (Girona)

 2. 2

  L'alcalde de Tarragona demana "sortir amb seny" després de passar a la fase 2

 3. 3

  Ordenen presó preventiva per a l'exministre de Salut de Bolívia pel prou dels respiradors

 4. 4

  SOS Costa Brava protesta contra projectes urbanístics a Begur, Palamós i Palafrugell (Girona)

 5. 5

  Els EUA prohibeixen l'entrada de persones que hagin estat al Brasil a causa del coronavirus