Publicat 26/01/2021 12:27CET

Naturgy qualifica l'OPA d'IFM de "no sol·licitada" i contracta Citi i Freshfields perquè els assessorin

Francisco Reynés, president de Naturgy
NATURGY - Archivo

MADRID, 26 gen. (EUROPA PRESS) -

Naturgy ha afirmat que ha sabut aquest dimarts al matí, a través del comunicat d'IFM GIF a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), els termes i condicions de l'OPA voluntària "i no sol·licitada" que aquest fons ha presentat sobre un 22,689% del capital social de la companyia per un import superior als 5.000 milions d'euros.

Naturgy indica que el Consell d'Administració de la companyia es pronunciarà sobre aquesta oferta "quan ho consideri oportú i, en qualsevol cas, quan sigui legalment preceptiu".

Mentrestant, la companyia que presideix Francisco Reynés continuarà operant "en el millor interès dels seus accionistes", tenint en compte els condicionants derivats del procés d'oferta.

Naturgy i el seu Consell d'Administració han contractat els serveis de Citi i Freshfields perquè els assessorin sobre aquesta OPA que ha presentat el fons australià d'infraestructures.

CVC Capital Partners, a través del vehicle Rioja Acquisition, i GIP s'han compromès a no desprendre's de les seves participacions a Naturgy, que sumen un 40% del capital (20,41% correspon a CVC i 20% a GIP), i falta per conèixer l'opinió de CriteriaCaixa, que en té el 24,8%.

Tant CVC com GIP entenen que la possibilitat que els accionistes minoritaris es beneficiïn de l'oferta depèn de la voluntat dels grans accionistes de no vendre la seva posició per reduir l'impacte del prorrateig.

En qualsevol cas, deixen clar que no hi ha un altre acord de cap naturalesa en relació amb l'oferta entre l'oferent, GIP o CVC i no hi ha cap tipus d'acció concertada entre les parts.

L'oferta està supeditada a rebre les corresponents autoritzacions regulatòries, governamentals i de competència preceptives, com també a obtenir un nivell mínim d'acceptació d'almenys 164.834.347 accions, equivalents al 17% del capital social de Naturgy.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés