Actualitzat 24/07/2019 13:58 CET

Naturgy guanya 592 milions fins al juny i accelera el compliment dels objectius del seu pla estratègic

- EPDATA

MADRID, 24 Jul. (EUROPA PRESS) -

Naturgy va obtenir un benefici net de 592 milions d'euros en el primer semestre d'aquest 2019, davant de les pèrdues de 3.281 milions d'euros que va registrar en el mateix període de l'exercici passat com a resultat de la deterioració de gairebé 4.900 milions d'euros que es va apuntar el grup a causa de la depreciació que va dur a terme dels seus actius, especialment dels de generació a Espanya, va informar l'energètica.

Si s'exclouen els elements no recurrents, el benefici net ordinari del grup va ser de 692 milions d'euros, cosa que suposa un augment del 30% en relació amb el primer semestre de l'any passat, que es deriva principalment d'una millora de l'activitat i de les menors amortitzacions.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) de la companyia al tancament de juny es va situar en els 2.150 milions d'euros, un 7,3% més.

L'evolució dels negocis a l'exterior en aquest període va permetre a Naturgy compensar la falta de creixement de la distribució a Espanya, la ralentització dels negocis liberalitzats i una climatologia suau.

El grup va destacar que en aquest semestre ha completat el primer any d'operació des que va crear el seu nou pla estratègic 2018-2022 -a finals de juny de l'any passat-, amb el qual "va fixar les bases de la seva estratègia de creació de valor a llarg termini", i que evoluciona en el compliment dels seus compromisos.

INVERSIONS PER 2.000 MILIONS EN L'ÚLTIM ANY

Així, les inversions de Naturgy en el primer semestre del 2019 van augmentar a 700 milions d'euros, i es van focalitzar principalment en projectes de renovables i es van basar en els criteris de rendibilitat fixats en la seva política d'inversió ('Golden rules').

Així, des del llançament del seu pla, l'energètica ha invertit 2.000 milions d'euros, un 70% dels quals en renovables i en xarxes elèctriques.

El passat 30 de juny, el deute net de l'empresa se situava en els 14.826 milions d'euros, un 3% menys que al tancament de l'any 2018.

El president de Naturgy, Francisco Reynés, va valorar que en aquest primer any d'implementació del nou full de ruta la companyia "ha sabut prendre mesures i reaccionar de manera àgil i decidida davant les incerteses i canvis que s'han produït i es produeixen tant a nivell econòmic com a nivell polític i sectorial".

Així mateix, va destacar l'esforç que s'ha fet en aquests mesos per simplificar la presència geogràfica del grup i optimitzar el seu model de gestió.

"Hem dissenyat una nova política comercial de la companyia que ha permès millorar els marges i reduir el risc", va dir.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés