Publicat 10/11/2021 09:20CET

Naturgy eleva un 58,6% el seu benefici a setembre, fins als 777 milions

Archivo - Arxiu - El president de Naturgy, Francisco Reynés.
NATURGY - Archivo

MADRID, 10 nov. (EUROPA PRESS) -

Naturgy va obtenir un benefici net de 777 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, la qual cosa representa un increment del 58,6% pel que fa al mateix període de l'exercici anterior, ha informat la companyia.

Els guanys fins a setembre del grup energètic presidit per Francisco Reynés inclouen les plusvàlues netes de 187 milions d'euros corresponents a les desinversions del negoci elèctric a Xile i la participació en Unión Fenosa Gas (UFG) a Egipte.

El benefici ordinari del grup en aquests primers nou mesos de l'any va ascendir a 865 milions d'euros, un 28% més que en el mateix període de 2020.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) de l'energètica en el període de gener a setembre es va situar en els 2.560 milions d'euros, amb una lleugera caiguda de l'1,2% pel que fa al mateix període de 2020 i un 217% inferior al de 2019, sense recuperar així els nivells previs a la pandèmia. L'Ebitda ordinari va ser de 2.990 milions, un 6% superior al del 2020 i un 6% inferior al del 2019.

Naturgy destaca aquests resultats en un entorn de volatilitat als mercats internacionals del gas i la incertesa regulatòria en el sector energètic.

No obstant això, la companyia indica que ha experimentat fins a setembre una recuperació de la demanda, així com una lleu expansió dels seus marges de gas als mercats internacionals de caràcter transitori conseqüència de la volatilitat dels mateixos. Aquests efectes han estat contrarestats per una major pressió a la baixa en els marges de subministrament d'electricitat a causa de l'increment dels preus del 'pool' elèctric a Espanya.

Malgrat aquesta volatilitat del context energètic internacional i la incertesa regulatòria, que impedeixen extrapolar els resultats del tercer trimestre a la resta de l'exercici, la companyia preveu tancar l'exercici 2021 amb un Ebitda d'entre 3.800 i 3.900 milions d'euros.

Les inversions del grup van ascendir a 900 milions d'euros en aquest període, centrades fonamentalment en els negocis de generació renovable i d'infraestructures de xarxes de distribució d'energia.

D'altra banda, el balanç de l'energètica s'ha reforçat, amb un deute net a setembre d'11.400 milions d'euros, un 16% inferior al tancament de 2020.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés